טיפול בעקבות בדיקת אקו לב

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

26/09/2013 | 12:00 | מאת: אינה

שלום ד"ר ויינפאס בעלי בן 46 מטופל כבר שנתיים ב-Amlodipine נגד יתר לחץ דם. לחץ הדם שלו מאוזן היטב בעקבות הטיפול.הוא עוסק בספור ואין לו עודף משקל. לפני חודשיים התחיל לקחת ויטמין B12 עקב מחסור שהתגלה בבדיקת דם. לאחרונה בבדיקת אקו דופלר נמצא אאורטה עולה 42 מ"מ , עובי המחיצה הבין חדרית 12 מ"מ, אי ספיקה מיטרלית מינימלית, אי ספיקה טריקוספידלית קלה. מקטע פליטה נמדד של חדר שמאל 60. בעקבות הממצאים קיבל מרופאת המשפחה תרופה נוספת Tritace. אשמח לדעת מה המשמעות של הממצאים בבדיקת אקו לב. עד כמה זה חמור? האם הטיפול ב-Tritace זה לכל החיים? האם יש תופעות לוואי? האם מצבו דורש טיפול תרופתי או שיש אלטרנטיבות? תודה מראש

לא התרשמתי ממה שכתבת על האקו שיש שם בעיה קרדיאלית יכול להיות שהטריטייס ניתן לטיפול ביתר לחץ דם גם ללא קשר עקרונית טיפול שניתן לכך הוא אכן לכל החיים לעוד עדכונים רפואים, מוזמנים לעמוד הפייסבוק של ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית