צליאק

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

16/07/2013 | 12:17 | מאת: נאוה

שלום רב, בני, בן 25. בחודש האחרון הגיע פעמיים לביה"ח - פעם עקב כאבי בטן חזקים מאוד (התכווצויות) בבטן השמאלית התחתונה ובפעם השנייה עקב הקאות בלתי פוסקות במשך כמה שעות. בבדיקה הראשונה גילו דלקת קלה במעי, לא מוגדרת ולכן לא קבל תרופה. בפעם השנייה הבדיקות הראו פחות או יותר אותן תוצאות. אני צליאקית כמו כן ביתי. בעקבות פנייה לרופאה נעשתה לבן ב. דם שתוצאותיה: 1.4 בערכי נורמה 0.0-23.0 בשיטת טריטורוס. האם התוצאה שוללת אפשרות לצליאק? ומה עוד אפשר לעשות כדי לברר מה הבעייה בדיוק כי הבן עדיין סובל מבחילות. רק לציין שזמן קצר אחרי האוכל הוא כבר הולך לשירותים. אנא, כל עצה תתקבל בברכה.(לא יודעת אם יש קשר אבל לפני שנה אושפז במיון לב שבוע עם דלקת בשריר הלב ובניגוד לכל המתואר למעלה מדובר בבחור מאוד חזק) תודה - נאוה

לפי הבדיקה אין צליאק לגשת לרופא גסטרו להשלים בירור מעורכת עיכול מחוץ לצליאק כמו מחלת מעי דלקתית תרביות לפרזיטים חיידקים בדיקה להליקובקטר וכו הכל יעשה לכם רופא הגסטרו מוזמין אותך לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה " וקבלו עצות על תזונה בריאה, צמחי מרפא ורפואה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית