תהליך אקוגני בכבד. אבן בטחול

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

20/06/2013 | 13:00 | מאת: דני

שלום. (במסגרת בירור סביב כאבי בטן ושלשולים ) בבדיקת אולטרסאונד נמצא תהליך אקוגני 17 ממ בכבד. המנגיומה?. טחול מעט מוגדל 13.4 ס"מ. אבן בקוטר 17 מ"מ בכיס המרה מעט sludge. מומלץ מעקב סונגרפי לכבד. האם יש בממצאים דבר המצריך טיפול או המשך בירור? רופא המשפחה החזיר לגסטרולג שהזמין את הבדיקה... הוא אומר שלדעתו יש להסיר את האבן... האם הוא צודק? תודה

אם יש כאבי בטן בבטן ימנית עליונה - מסירים האבן אם אין תסימינים - היא לא מפריעה מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה "

20/06/2013 | 13:16 | מאת: דני

תודה על התשובה המהירה כאב הבטן הוא דווקא במרכז ולמטה... אני מבין שהכבד תקין?

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית