לחץ דם יורד באופן טבעי?

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

17/06/2013 | 12:19 | מאת: יונית

שלום רב, אני בת 52. בעברי 2 אירועי TIA, שנבעו לא מלחץ דם גבוה, אלא מאנטיקרדיוליפין גבוה מאד. מאז אני מטופלת במדללי דם במעקב נוירולוגי ואני בסדר. לפני כ 10 שנים התחילו לי טיפול בכדורים נגד לחץ דם כי לחץ הדם שלי היה: 145/90 (בממוצע) , באיזה שהוא שלב, לא יודעת למה, מאין אינטואיציה פנימית, הפסקתי לקחת את הכדורים, למרות עברי, כי עם הכדור לחץ הדם שלי היה נורמטיבי לחלוטין. בשנתיים האחרונות שוב קיבלתי טיפול כי הערכים היו דומים לערכים שהיו בעבר. הכדורים הורידו יפה את לחץ הדם, אפילו היה לי לחץ דם נמוך. דיברתי עם רופא המשפחה ושוב הפסקתי את הכדורים. עברתי ניתוח לפני חודשיים וחצי והרופאים המרדימים אמרו לי שכדאי ששוב אגש לייעוץ ואולי להתחיל שוב כדורים נגד לחץ דם, למרות שהוא תקין, פשוט ב- א.ק.ג הם רואים שינויים בלחץ הדם. שוב ניגשתי לרופא משפחה שאמר לי להתחיל שוב מעקב לחץ דם. במקביל, לפני חודשיים וחצי התחלתי לאכול מידי יום שקדים (קלויים) וגזר ובמעקב לחץ הדם במשך החודשיים האחרונים הערכים שלי הם: 115/75 דופק 74. יש לציין שעד לפני חודשיים הדופק שלי באופן קבוע היה 90 - 100. האם ייתכן שהשקדים או הגזר או שניהם יחד, גרמו לירידה הטבעית והיפה הזאת? סליחה אם המייל ארוך, חשוב היה לי לכתוב לך את הרקע לאור שאלתי. תודה ובברכת שבוע טוב יונית.

תזונה בריאה דלה בנתרן ועשירה בסידן מגנזיום ואשלגן מורידה לחץ דם כשזה לא מספיק יעיל כדאי לקחת תרופה מוזמנים לעשות לייק לעמוד הפייסבוק " ד"ר מיכאל ויינפאס- רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית