טבעונות, חוסרים/מה צריך לבדוק

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

08/06/2013 | 11:19 | מאת: טבעוני

שלום, אני מקווה שאני בפורום הנכון... אני בן/בת 30, צמחוני כ-12 שנה וטבעוני כ-7 שנים. עשיתי בדיקת דם לפני כשנה ועל פיה אין לי חוסרים אך משיחה עם חברים נאמר לי שצריך לבדוק גם מחסני ברזל ולא רק ברזל הנבדק בבדיקה רגילה - (אני גם יחסית רזה אבל מאוד בריא - כמעט ולא חולה למעט התקוררות של יומיים פעם/פעמיים בשנה). ** אז לאחר ההקדמה הארוכה שאלתי היא: בתור טבעוני/ת, רזה (וגם מעשן/נת...) אלו בדיקות עלי לעשות כדי לוודא שהכל כשורה בדם/בגוף???

הי קודם כל נראה לי שתמצאי עניין בעמוד הפייסבוק שלי שם כותב הרבה כתבות על טבעונות IRON FERITIN B 12 PROTEIN ALBUMIN ZINC FOLIC ACID מוזמנים לעשות לייק לעמוד שלי בפייסבוק ד"ר מיכאל ויינפאס "

09/06/2013 | 23:07 | מאת: טבעוני

תודה על ההפנייה לדף - היה לי מאוד נחמד לעיין בו ((-:, אבל עדיין אודה לך אם תוכל למקד אותי בשאלתי איזו בדיקה אוכל לעשות כדי שאוכל לדעת בוודאות שאין לי חוסרים בשל תזונה טבעונית או בשל משקלי הנמוך וגם איך מזמינים בדיקה כי עברתי למכבי לא מזמן ובכלל כמעט ולא יצרתי קשר עם קופ"ח כלשהי מאחר ולא היה צורך בכך - האם צריך לקבוע תור לרופא לשם בקשת בדיקה או להזמין הבדיקה ישירות מהמוקד ?

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית