לימפה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

22/08/2011 | 20:25 | מאת: גיא

שלום. אני בן 43. גיליתי לפני כחצי שנה בלוטת לימפה נפוחה מעט בצד ימני אחורי של הצוואר (בערך באמצע גובה הצוואר) - ללא שינוי בגודל מאז. לאחרונה בוצע אולטרסאונד בצוואר – סונוגרפית תקינה גודל 1.4 על 0.4 ס"מ. שאר הבלוטות אינן מוגדלות. כחודשיים לפני שגיליתי את הבלוטה התגלה במשטחים סטרפטוקוקוס וסטפיליקוקוס. טופלו באנטיביוטיקה. פחות או יותר מאותו הזמן שגיליתי את הבלוטה, התחלתי לסבול מכאבים באצבעות (לאחר עבודה על מקלדת או נגינה על פסנתר – שתי מיומנויות שאני עוסק בהם הרבה מאוד שנים) – הכאבים "מרגישים" יותר ככאבי שרירים ולאחר מאמץ של כמה שעות מופיעים נימולים (הבעיה בעיקר באצבעות 4 5 של יד ימין אבל לא רק) – בהתחלה זה היה אקוטי (פשוט לא יכולתי לעבוד על מקלדת) ועתה המצב מעט יותר טוב אבל לא משהו... בכל אופן הסימפטומים הם כתגובה ל-"מאמץ" של האצבעות. בנוסף בחודשים האחרונים הופיעו כווצים בכפות הרגליים ובאצבעות הרגליים (כולל זרתות "קופצות"). במשך התקופה בוצעו בדיקות דם יחסית סטנדרטיות – תקינות (פרט אולי ל CK של כ 200 – מעל הנורמה – שתי בדיקות, כל אחת לאחר כמה ימים ללא פעילות גופנית – אני רץ פעמיים שלוש בשבוע כ 2 ק"מ כל פעם). בנוסף, נבדקתי ע"י שני נוירולוגים טובים – ללא כל אבחנה. שאלותי הן: 1. האם יש צורך בבירור נוסף לגבי בלוטת הלימפה? 2. האם יכול להיות קשר בין הסטרפטוקוקוס / סטפילוקוקוס לבין בלוטת הלימפה? 3. האם יכול להיות קשר בין הבעיה באצבעות ו/או ההתכווציות ברגליים לבלוטה או לחיידקים? 4. איזושהי עצה לגבי האצבעות(?) תודה!

מבחינת הבלוטות כדאי לראות במקביל ספירת דם וסרולוגיות לוירוסים שונים. לכאורה יכול להיות קשר בין הבלוטות לבין החיידק, לא נראה שיש קשר, כיווני מחשבה אחרים - דלקת גידים של שימוש יתר, בעיה בהולכה עצבית, בעיית עמוד שידרה, חוסר בקצליום, מגנזיום, אשלגן מקרה מורכב כמו שלך צריך להמשיך להיות נידון במרפאות מומחים בהצלחה ד"ר מיכאל ויינפאס, רופא מומחה ל - רפואת משפחה, ירידה במשקל, גמילה מעישון ולדיקור אוזן www.refoua.co.il

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית