תחושת חנק בשינה

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

02/05/2013 | 13:07 | מאת: אולגה

אחרי חיפוש ברשת ועוד שיחה עם אמא - מבקשת לעדכן את השאלה הקודמת:אמא שלי מרגישה בערך אחת לחודש חודשיים שלוש שנים אחרונות כמו הרגשה של חנק בשינה - מתעוררת פתאום (לא בגלל חלום רע) וחסר אויר, מתישבת, מנסה לנשום לקחת אויר ולא מצליחה לעשות שאיפה, וזה מאד מבהיל , מרגישה שתיכף נחנקת , זה נמשך מספר שניות (כ-5 שאיפות שלא מצליחה לשאוף) , בהתקף אחרון אולי עד חצי דקה, בד"כ אחרי האירוע מרגישה מעט מרירות בפה. בנוסף כמעט כל יום סובלת משיעול למשך 5 -10 שניות, לעיתים רחוקות כחצי דקה, בד"כ בשכיבה -שיעול יבש נבחני. וגם לעיתים מרגישה אחרי שבולעת מזון כאילו בלעה עצם קטן - בערך פעמיים בשבוע.כל התופעות הנ"ל הוחמרו לאחרונה. מטופלת כ-3 שנים בלוסק 20 פעם ביום - אחרי אבחון של רופא גסטרו של רפלוקס לפי סיפור (בלי בדיקות). לאחרונה עשתה עוד מספר בדיקות: רופא גסטרו לא מצא כלום בבדיקה,גסטרוסקופיה יצאה תקינה (למעט גסטריטיס קל)וביופסיה תקינה,ספירומטריה תקין, צילום ריאות תקין, בדיקת אאג תקינה, בדיקת שינה תקינה, אלרגולוג הציע טלפסט לשבועיים - לא עזר, ניסתה שבועיים לוסק 40 מ"ג - לא עזר, מקבלת ACEI - ניסתה להוריד את התרופה לחודש ולא היה שינוי, אין תלונות על צרבת קלאסית. לא נוחרת. אחרי חיפוש חומר ברשת - אנחנו חושבות שמדובר אולי בספינקטר עליון של הושט.איך אפשר לאבחן את הבעיה? אולי רעיון אחר מה זה יכול להיות?

ספינקטר עליון של הושט שייך גם לרופא גסטרו הייתי משלים בירור גם עי רופא ראיות - תפקויד ריאות ומעבדת שינה מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית