כאבי גב מלווים כאבי בטן

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

02/04/2013 | 18:40 | מאת: גאולה

שלום ד"ר מיכאל, אני בת 53 ובשבוע האחרון אני סובלת מככאבי גב. במיוחד כאשר אני מתרוממת מכפיפה. היום נוסף לי כאב עמום בבטן העליונה וכאשר אני מתרוממת מכפיפה אני מרגישה שהגב נתפס לי באיזור המותן לכיוון הבטן והכאב עז וחד למשך מספר שניות עד שאני מתיישרת. אני רוצה לציין שלפני החג הרמתי משהו כבד. ועוד שלפני יומיים התחלתי לקחת כמוסות תערובת צמחים, גאס פלוס, לפני הארוחות היות ואני סובלת מתסמונת המעי הרגיז, שמתבטא בהמון גזים וכאבי בטן. השאלה שלי האם המצב כפי שאני מתארת מחייב פנייה למוקד. אני פוחדת שאולי נקרע לי כלי דם בבטן או שנגרם לי נזק בגב שמחייב טיפול מיידי. הכאב בבטן לא חזק במיוחד ואפילו נסבל אבל עמום ודי מטריד. אשמח לתגובה מהירה. אני די חוששת.

הייתי מנסה קודם ביקור אצל הרופא המשפחה המטפל ולתת לו לפי הבדיקה להתרשם אם זה מצב חירום או לא מזמין אותך להמשיך להתעדכן על תחומים ברפואה מדעית וגם רפואה טבעית בעמוד הפייסבוק שלי : ד"ר מיכאל ויינפאס

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית