לפיטור של פייזר מול אטורבסטאטין של טבע

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

24/02/2013 | 00:46 | מאת: חופית

שלום, אני אני מטופלת של קופ"ח מאוחדת, משתמשת בלפיטור כעשר שנים. לפני כחודש החליטו בקופה להפסיק את מכירת הלפיטור וכתחליף הם מציעים את האטורבסטאטין של טבע. שאלותי הן: מה ההבדל בין שתי התרופות מבחינת תועלת? ידוע לי ששימוש בתרופה סמסבטיאן מגבירה את כאבי השרירים הנלווים לשימוש בתרופות נגד כולסטרול. אם כן, האם ידוע על תופעות לוואי חריגות שדווחו עקב שימוש באטורבסטאטין של טבע? תודה רבה על התשובות

אטורבה היא גנריקה של ליפיטור ז"א אותו חומר פעיל וזה לא החומר של סימבססטין כך שלא צפויים לך כאבי שרירים ההבדל זה הציפוי - החומר הלא פעיל מוזמנים להמשיך להתייעץ ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס – רופא מומחה

24/02/2013 | 21:54 | מאת: חופית

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית