בדיקת פרזיטים

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

17/02/2013 | 00:19 | מאת: תומר

שלום סובל מגרד בפי הטבעת, בניגוב פי הטבעת יש גם דם. נבדקתי ע"י כירורוג/פרוקטולוג. בבדיקה נראה קצת טחורים מבפנים. טופלתי במבחר משחות מסוגים שונים, אך זה לא פתר את הבעיה. הומלץ לי לגשת גם לגסטרו. שמתי לב שכמעט תמיד כשיש גרד, יש הפרשה בפי הטבעת (ככל הנראה צואה). ברצוני לשאול : א. האם אפשר שהבעיה נובעת רק מהטחורים שגורמים לכך שהפרשת צואה תצא החוצה ותגרום לגרד ? ב. האם יש טעם לבדוק בדיקת צואה לפרזיטים, או מאחר ורוב היום כשהמקום יחסית יבש אין גרד, זה שולל אפשרות של פרזיטים ? ג. מה יכול להוסיף רופא גסטרו מעבר למה שנבדקתי וטופלתי? ד. האם הדם שאני רואה בניגוב זה מפצעון חיצוני או מהטחורים או ממקור אחר ? תודה

נשמע כמו מקרה פקאי פרוקטולוגי צריך הרבה ניסיונות למצוא טיפול יעיל שטיפות טובות עם כמה שפחות חומרים מוזמנים להמשיך להתדיין ולהתעדכן בעמוד הפייסבוק שלי : " ד"ר מיכאל ויינפאס "

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית