לחץ דם נמוך

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

08/06/2011 | 17:48 | מאת: איה

שלום, אני סובלת מלחץ דם נמוך לעיתים קרובות, אך הפעם לחץ הדם הנמוך נמשך מעל לשבועיים, אני בת 41, עוסקת בפעילות גופנית סדירה. המצב גורם לי לעייפות כרונית, לבלבול , לכאבי ראש, לתחושת עלפון. ניסיתי את כל הדברים המומלצים, קפה שחור, שתיה מרובה של מים, מלח, הפעם כלום לא עוזר. אבקש לדעת האם אין איזה פתרון רפואי להעלאת לחץ הדם?

אנחנו ברפואה לא מחשיבים לחץ דם נמוך כאבחנה רפואית/מחלה רק לחץ דם גובה ישנו מושג אחר בשם אורתוסטטיזם - בו ישנו פער גבוה מדיי בין לחץ דם בשיבה/שכיבה לבין הערכים בעמידה. תופעה זו קיימת בקרב נוטלי תרופות לרוב תרופות נגד לחץ דם גובה ובמחלות כמו פרקינסון לסוגיהם. העניין הוא שאיני בטוח כלל שלחתי הדם הנמוכים שלך הינם הסיבה להרגשתך במקרים נדירים יש תרופה רפואית ללחץ דם גבוה, במצבים מאוד מיוחדים, אולי חוות דעת של נוירולוג יכולה לקדם אותך בהצלחה ד"ר מיכאל ויינפאס , רופא מומחה, רפואת משפחה וגמילה מעישון www.refoua.co.il

הכוונה שבמקרים מיוחדים מאוד יש תרופה עבור לץ דם נמוך

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית