d-dimer

דיון מתוך פורום  רפואת משפחה וכללית

07/06/2011 | 09:21 | מאת: שירן

ד"ר שלום בעקבות עילפון וחולשה קיצונית אושפזתי למשך 5 ימים לבירור ביצעו לי D-DIMER התוצאה יצאה 794 הבדיקה נעשתה בבית החולים מהסיבה שבדיקת pt יצאה מעט מעל הנורמה, היתה התלבטות בין הרופאים אם לבצע סיטי ראות הוחלט שלא משום שלא היו ממצאים נוספים בצקות ןקושי נשימה אלא רק קצב לב מהיר ולחץ דם גבוה בזמן העילפון לא נפתרה הבעיה שלי החולשה הקיצונית עדין קיימת ותחושת ריחוף בהליכה האם לדעתך יש צורך לברר מדוע התוצאה גבוהה ואילו בדיקות עלילבצע? האם יכול להיות קשר בין הבדיקה לעילפון תודה רבה

בדיקת D DIMER הינה בדיקה רגישה ולא ספציפית מה שזה אומר , שכשיש תסחיף הבדיקה חיובית, אבל כשהיא חיובית- זה לא אומר שזה בהכרח תסחיף, הרבה סיבות אחרות, חלקן לא בעלי משמעות יכולות לגרום לבדיקה זו לצאת חיובית /בעלת ערך גבוה לאור הקליניקה שהינך מתארת בהחלט שיש מקום לבירור תשאול מעמיק, בדיקה גופנית, מעקב לחץ דם, אקג, ואז לשקול הולטר לחץ דם או הולטר אקג, אקו לב במקביל לבדיקות מעבדה לרבות ויטמין בי 12 חומצה פולית TSH כל זה במעקב ובניהול של רופא משפחה ביותר מביקור בודד בהצלחה

מנהל פורום רפואת משפחה וכללית