חלום ומציאות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

26/04/2015 | 19:14 | מאת: החולמת

שלום, חייבת לשתף שמאז שנתקלתי בפורום הזה החלומות לא עוזבים אותי.. אתן רקע קצר- אולי זה קשור- במהלך יום העצמאות והסוף שבוע הייתי עם החבר אצל הוריו, והיו לנו הרבה ריבים באותם ימים שסחטו אותי רגשית. היום חלמתי חלום שאני לא מבינה אותו כלפיי עצמי. חלמתי על מישהו שאני מכירה מהפייסבוק (זה מישהו שמפורסם ככותב, לא מכירים אישית) שפרסם לאחרונה ספר. בחלום אנחנו כאילו חברים טובים מאוד והוא אומר לי שעכשיו הוא מעדיף שנהיה רחוקים בגלל הספר שלו. לאחר מכן אני פוגשת את הבן זוג הנוכחי שלי, הוא שבר את הרגל בחלום ונראה מאוד מסכן- אבל כלפיי הוא אדיש מאוד, אפילו לא הסתכל עליי בעיניים. כשנפגשנו הוא אמר לי שהוא צריך לעבור את הדברים לבד והוא מעדיף שנהיה חברים (אני זוכרת שהוא כאילו כתב לי את המשפט "מעדיף שנהיה חברים" על פתק). אני זוכרת שבחלום ממש חשבתי לעצמי "איך שניהם זורקים אותי אחד אחרי השני?" קמתי ממש מבוהלת מהחלום. מאוד מאמינה בחלומות ובפירושים שלהם, ומפחדת כי זה היה חלום נבואי.. אודה מאוד לעזרתכם! תודה ויום טוב

שלום לך, נראה שהחלום משקף מציאות מורכבת, לא בהכרח נבואי. אנו יודעים שתפקיד החלימה הוא עיבוד וארגון של תכנים נפשיים . אכן החוויה שאת מתארת היא של דחייה והבהלה שבאה בעקבותיה. עולים מספר עניינים שקשורים בקשר, וירטואלי לעומת אמיתי, קירבה לעומת ריחוק ובוודאי דברים נוספים. הייתי מציעה לבדוק איך הנושאים הללו קשורים לחייך או לקשר עם החבר. ניתן כמובן לברר על ידי איש מקצוע מתחום הפסיכולוגיה. בהצלחה, אורית

26/04/2015 | 20:57 | מאת: אלי אבידר

אני מצטרף לדברי אורית. אני רוצה לציין כי הנושא הוא חברות.האם היא אפשרית?האם חברות וזוגיות מתקיימות ביחד?מחוץ לכך נראה ששני סוגי הקשרים הם בלתי אפשריים. האם את בוחרת קשרים הלתי אפשריים?חבר בפייסבוק מרוחק או ב זוג פגוע שמבטו מרוחק. לדעתי ההצעה לברר ביעוץ פסיכולוגי נכונה. כדאי לברר אילו קשרים נכונים לך

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה