חלום על חבר לשעבר

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

08/04/2015 | 18:14 | מאת: מודאגת

שלום, אני מוטרדת כל היום מחלום שחלמתי, לא מצליחה להפסיק לחשוב עליו. נפרדתי מהחבר לפני מעל לשנה, הפרידה הייתה ביוזמתי ומאז איננו מדברים. אני נמצאת כבר במערכת יחסים חדשה כ10 חודשים ולא מרגישה ש"נתקעתי" עליו. חלמתי בלילה שהוא כאילו חלק מהחיים שלי היום, הוא היה בביתי, דיבר עם אמי וצחק איתה, לאחר מכן הראה לי את האוטו החדש שקנה. בחלום כאילו זכרתי שיש לי חבר ושאנחנו לא ביחד אבל כל ההתנהגות שלו כלפיי הייתה ידידותית כאילו מעולם לא קרה דבר- לא היינו ביחד ולא נפרדנו בכאסח. אודה לכם אם תוכלו לעזור לי להבין לאן לנתב את החלום הזה, האם אני מתגעגעת אליו כאדם בחיי? האם לא השלמתי באמת עם הפרידה? יש לי צורך לחדש איתו את הקשר, אבל הצורך נבע מהחלום- כאילו ראיתי איזה "כייף" יהיה אם נהיה חברים. אודה לעזרתכם מאוד!!! וחג שמח כמובן :)

שלום לך מודאגת, מעניין המשקל הרב שאת מייחסת לחלום, במיוחד הצורך לחדש איתו את הקשר שלדברייך נובע מהחלום. ייתכן והפרידה לא עובדה דייה. אני מתרשמת מדבריך שמייד לאחר הפרידה עברת לקשר חדש, וכעת חשה בצורך לחזור לחבר הקודם. הייתי מבררת משמעות הפרידה מהחבר הקודם ובנוסף מה קורה בקשר הנוכחי. ניכרת אמביוולנציה כלפי החבר , מצד אחד זוכרת שישנו ומצד שני אתם לא ביחד. העדר עיבוד הפרידה ותחושת האמביוולציה תורמים לבלבול שאת מתארת, ולפיכך הייתי ממליצה להעזר בייעוץ מקצועי.בהצלחה, אורית

09/04/2015 | 00:53 | מאת: מודאגת

היי אורית, תודה על ההתייחסות המהירה והמפורטת! רק רציתי לחדד, מה כוונתך לייעוץ מקצועי? פסיכולוג? תודה :-)

09/04/2015 | 09:57 | מאת: אלי אבידר

היי. כמו אורית גם אני חושב שאת בקונפליקט. לא ברור האם את רוצה לחזור לחבר הקודם אך נראה לי שיש לך השגות מי החבר איתו תבחרי לרקום זוגיות קבועה.את חוששת ש"תתקעי"עם מישהו שהוא בסדר אבל לא החבר האולטימטיבי.ואולי את סוברת שיש להמשיך לחפש .לדעתי את צריכה לברר עם עצמך ביוץ פסיכולוגי מהו סוג הזוגיות שאת כמהה לו ובמיוחד האם הוא אפשרי. יתכן שתמצאי זוגיות לא מושלמת שתוכלי לחיות איתה באשר. דעי לך שההיסוס שלך משותפים לדור שלם של בחורות...מאחל זוגיות טובה עם בחור ועם עצמך

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה