חלום שחוזר על עצמו עם דלת

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/04/2015 | 13:31 | מאת: רן

הי, יש לי חולם שחוזר על עצמו כבר הרבה שנים בוריאציות שונות,לפני כמה ימים חלמתי אותו עוד הפעם, בהתחלה חלמתי שאני בחלק האחורי של הבית ויש מישהו מאחורי הדלת (שלא קיימת במציאות) שנוהם, אני מציץ דרך החור הקטן בדלת ואני רואה עין אנושית אפורה אבל הנהימות ממשיכות, אח"כ עברתי איכשהו למרפסת והחלום נהיה קצת יותר מציאותי, אני מסתכל על הדלת (שדווקא כן קיימת במציאות)ויודע שיש מישהו מאחוריה, פתאום הוא נכנס (בלי שאראה את הפנים שלו) ואני רץ מהר וצועק וסוגר עליו את הדלת, לפעמים הפרטים והדמויות משתנות אבל המוטיב של הדלת ושל מישהו מאחוריה תמיד חוזר על עצמו. תודה לפירוש.

02/04/2015 | 14:17 | מאת: אלי אבידר

היי. אחת הפרשנויות המקובלות(ולא בהכרח מתאימה לחלומך) היא כי מוטיב הבית בחלום מסמל את הגוף . הבית של הנפש. או הבית מסמל את המרחב הפנימי הוא גם יכול לסמן את המשפחה. בהתאם לכך יש לבדוק פריצה אל הבית/הגוף/מרחב/משפחה. פריצה או חדירה אל תוך חלקים לא מוגנים וסמויים מהעין ולא מציאותיים (או לא לגיטימיים)בדלת האחורית . )בדלת האחורית הוא בטןי למשהו שולי או הונאה שמוכנבים ללא פיקוח( וגם סימבול ציני לעיתים)ומנגד פריצה אל המרחב- הנפש או הגוף מהדרך הקדמית הלגיטימית /מציאותית. כדאי לברר את המוטיבים מול איש מקצוע ולברר את המתח בין הגוף וצרכיו (אולי לא מקובלים )מול הנפש ומשאלותיה או איסוריה. חלומות נעימים בחג .לפניו ואחרים. אלי אבידר

רן שלום, אני בהחלט מסכימה עם מחשבתו של אלי, אך רוצה לחדד את השאלה, במיוחד לאור העובדה שהחלום חוזר על עצמו. מה נמצא מאחורי הדלת, מחוץ להכרה והחשיבה המודעת שמבקש את תשומת ליבך שוב ושוב???? בברכת חג שמח, אורית

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה