חלום על סוסון ים מת

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

25/12/2014 | 22:15 | מאת: קמאלה

חלמתי שאני אמורה לאסוף כל מיני חיות ים. אני מסתובבת בתוך בניין ויש שם מעין נהרות קטנים וגם אקווריומים פזורים בתוך המבנה. אני זוכרת שהבחנתי בהתחלה בתמנונים וחשבתי אם לאסוף אותם, אבל החלטתי שלא. יצאתי מחוץ לבניין וראיתי עוד מישהי מחפשת חיות ים לאסוף , וגם שם היו מקורות מים שבהם היא יכלה למצוא יצוריי ים. אמרתי לה שדווקא בתוך המבנה יש יותר מאחר והבנתי את הלך החשיבה שלה שבחוץ יהיו יותר יצורים ימיים כי בחוץ זה בעצם טבע עם מקורות מיים רבים. פתאום ראיתי סוסון ים קטן אדום וממש חמוד. משום מה החלטתי גם לאסוף אותו, הבנתי כנראה מאותה אחת שלא כדאי כי הוא עלול להיפגע אבל איכשהו רציתי לאסוף אותו ואז הוא ממש נלחץ ונשך אותי כשתוך כדיי הוא מחדיר לי ארס. הלכתי לתוך המבנה לקבל עזרה רפואית. התחרטתי כשניסיתי לתפוס את סוסון הים כי זה לא היה שווה את הארס שהוא החדיר לי ופחדתי שעכשיו אני בסכנת חיים ואני אאלץ לקבל חיסונים שונים. אבל מישהי שם הרגיע אותי ואמרה לי שאם הכאב מתחיל לעבור זה סימן שהארס לא השפיע והכל בסדר. אבל אז הסתכלתי בשקית והבנתי שהסוסון מת. אז התחרטתי על כל שהרגתי אותו. מה החלון הזה אומר???

שלום לך, אכן חלומך מעניין ומסקרן, אולם בהעדר כל אינפורמציה אודותיך, נצביע על שני כיוונים כלליים אפשריים, בעיקר בהתייחס לסוסון הים הקטן האדום והממש חמוד. מצד אחד את מעלה קונפליקט הכרוך באמביוולנציה ואשמה כלפי האובייקט המיני, שמצד אחד הוא מושך ומפתה, אך מצד שני ייש בו פוטנציאל הרסני/ ממית. חרדה סביב מיניות וביטוי הדחף המיני. כיוון אחר יכול להצביע על אמביוולנציה ואשמה סביב קשר, מצד אחד משיכה ורצון לקחת אך מצד שני חשש להרוס ולפגוע...בהקשר זה היינו שואלים מה בך דומה או כמו סוסון ים קטן אדום וממש חמוד....

27/12/2014 | 18:29 | מאת: khamala

או קיי, אני בת 41, גרה עם אחותי באותו בית ואנחנו כבר כמה שנים טובות עובדות על אותו עסק, פרוייקט של סידרה לאינטרנט. בהתחלה היינו רק שתינו ואז הצטרף אלינו שותף שהוא בעצם ידיד מילדות, ואז חשבנו ביחד על שיטת הפצה שרק ממנה נולד לנו עסק קטן שממנו כבר התחלנו להרוויח, אבל היה בעצם אמור לשרת מטרה גדולה יותר. במשך ההזמן העסק דעך, בגלל הגדרות ששונו בפייסבוק, וגם השותף דעך לעיתו...תחילה בגלל שרוב הזמן התעסקנו עם תוכן הפרוייקט עצמו , וזה פחות עניין אותו כי יש בו פחות גירויים, ואז הוא החל להתעסק יותר עם חייו הפרטיים ופחות עם העסק המשותף שלנו. ולפני קצת פחות משנה הבנו שהוא לא ממש יעיל ולמעשה אף מוריד את האנרגיות והתחלנו טיפה להתרחק ממנו, ניסינו להיפגש איתו פחות ופחות, אבל לא חשבנו על ניתוק מוחלט של הקשר, אלא תקופה שבה נוכל יותר להתעסק בפרוייקט בלי ההסחות דעת שלו. ועכשיו אנחנו הנמצאות בדיוק בשלב ההפצה, ודי חבל לנו שהוא לא איתנו בשלב הזה, אבל ניסינו לפני כמה חודשים לשאול לשלומו ונראה שהוא עכשיו מתרחק ופחות רוצה לחזור לקשר ולעסק, אז לא ניסינו יותר...בדיוק באותו לילה לפני החלום, הייתי ממש בלחץ ועלו לי מחשבות של מה יהיה אם בסוף הכל יתמוטט? מה אם זה לא יצליח...אגב, הוא בתקופה הטובה היה עוגן אנרגטי שהעלה את האנרגיות, אבל בתקופה האחרונה ( 3 שנים אחרונות) היה יותר מעמסה אנרגטית...מקווה שהרקע עוזר :) רק אל תיגדו לי שהוא סוסון הים :P

שלום לך, אני מתרשמת שהעסק שהקמת הוא משמעותי מאוד עבורך ואכן התייחסת אליו כרקע. עדיין נשאלת השאלה עד כמה חלומך קשור למציאות הקונקרטית העכשווית, או אולי למציאויות אחרות בעברך ולחוויות טעונות באשמה סביב ביטוי דחפים, ואולי גם וגם שהרי בשפת החלום עבר והווה לא פעם מתערבבים.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה