חלום מוזר+בכי אמיתי מתוך שינה בגלל החלום

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

25/07/2012 | 12:38 | מאת: ללא שם

שלום רב, יש לי 2 שאלות שמטרידות אותי: 1. באופן כללי,לפעמים,קורה שאני בוכה מתוך שינה בעקבות חלום כלשהו(אני בת 25),כאשר זה קורה לקראת הבוקר וללא נושא מסוים שחוזר על עצמו(בעיקר חלומות שקשורים להתמודדות עם האמת כגון כישלון,מוות וכד').בשלב כלשהו (נראה לי די קרוב לתחילת הבכי) אני מתעוררת,מבינה שזה חלום(והבנתי גם קודם)ומבינה שהבכי אמיתי,מנגבת את הדמעות וחוזרת לישון.לאחר מכן זה לא קורה שוב(לאחר שנרדמתי) ואני לא מתרגשת מהנושא,אלא רק מודעת לכך שמידי פעם אני בוכה באמת בשינה וזהו. רק שבשבוע וחצי האחרון קרו לי שני מקרים, מה שמביא אותי לשאלה השנייה לגבי חלום מוזר שגרם לי לבכות: 2. מדובר בחלום הראשון(השני היה הלילה הזה אבל קשור לכישלון עצמי ולא לחלום שאדבר עליו כעת). חלמתי שאני פוגשת מישהי שלמדה איתי בכיתה בתיכון(ולא הייתי איתה בקשר אז וגם לא אחרי התיכון) ומגיעה עם התינוק שלה בסלקל ושואלת אותי למה אני לא מחזיקה אותו(מציעה לי להרים אותו בעצם). בתינוק היו מספר דברים מוזרים: ראשית הוא היה בסלקל בתוך סלט מיונז במקום שמיכה וכד', ושנית כשבכל זאת הרמתי אותו(ואז לא היה בסלט) הרגשתי משהו מוזר בכף ידי,הוא היה קטן יחסית והיו לו 4 ידיים,הנוספות זה אחת בגב ואחת בבטן ומה שהרגשתי זה את היד בגבו ,שזזה,בתוך כף ידי.זה היה לי מוזר מאוד אבל לא אמרתי דבר כי בכל זאת קורים מקרים וההורים אוהבים את התינוק למרות הכל. הדבר הבא שזכור לי מהחלום(היתה מעין קפיצה ישירות ל"סצינה" הבאה) זה שאני ניגשת אליה ורואה אותה מחזיקה את התינוק שלה ולמעשה הוא נפטר. ואז זה ריגש אותי,למרות שהתינוק היה מפחיד,וגרם לי לבכות ,כאשר הבכי היה גם אמיתי והתעוררתי מהחלום בוכה באמת. אשמח להסבר כללי על התופעה של בכי מתוך שינה,מה פירושה? כמו כן,אשמח לפירוש התינוק בעל 4 ידיים שהופיע בחלום(חשוב לציין שלא נתקלתי אף פעם במציאות במשהו דומה ואפילו לא חשבתי שיתכן דבר כזה,זו הפעם הראשונה בחלום). תודה רבה!

03/08/2012 | 19:01 | מאת: פרופ' טוביה פרי

שלום לך, בכי מתוך שינה הוא תופעה לא מאד נדירה. המערכת הריגשית שלנו פועלת גם כאשר אנו ישנים והיא ממשיכה לעבד ולבטא את הרגשות שלנו. הבכי יכול להיות קשור לתוכן מחיי היום יום שמעובד בשינה ויכול להיות קשור לתוכן שעלה בחלום. החלום שלך עשיר ומורכב וקשה להתייחס אליו מבלי להכירך. התינוק מבטא משהו חדש שנולד אצלך ובחלום שלך הוא מאד פגיע ושביר ונע בין התקיימות למוות. הדבר יכול להיות קשור למשהו חדש בחייך הקשור ליכולות שלך (אולי הידיים מבטאות זאת) ואולי לקשר חדש שלך. התינוק בחלומך מצד אחד עם 4 ידיים מה שמבטא עושר של יכולות ומאידך המשך הקיום שלו מתנדנד. דברים אלו הם בגדר הצעה למחשבה. הבנה מעמיקה יותר של תוכן החלום דורשת היכרות עמוקה יותר איתך ועם האסוציאציות לחלום, דברים שלרוב אפשריים רק בתוך טיפול פסיכולוגי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה