חלום מוזר אשמח לפירוש!

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

21/07/2012 | 21:11 | מאת: 534

המציאות בה אני נמצא כרגע היא שאני לפני גיוס קרבי. ייחלתי לזה כלכך אך עכשיו כשזה קורה וזה ממש קרוב אני נתקף בחרדות ופחדים שמסנוורים את הרצון שהיה קיים. חלמתי בלילה האחרון שאני נמצא בסוג של בריכה בה יש תנין מפחיד ומאיים. אני עומד במקום בו אין דרך מילוט כלל והתנין מולי מאיים במיוחד. אני זוכר שבחלום חשתי פחד איום ונורא מאין כמוהו. לפתע ראיתי צעיר הלבוש במדים המזוהים עם חטיבת הצנחנים. הצעיר התגרה בתנין ואף נפל לבריכה אך ברגע האחרון הצליח להמלט. לאחר מכן נגש התנין לנער שהיה בברכה עם חולצה שחורה ונשך אותו בזרוע. באותה השניה קפאה התמונה כאילו החלום הוא חלק מפרומו לתכנית טבע. אשמח לדעת מה פשר החלום! בתודה מראש

23/07/2012 | 22:11 | מאת: פרופ' טוביה פרי

שלום לך, הרקע שסיפרת עליו והחלום שהבאת מאפשרים את ההשערה הבאה: הצעיר לבוש המדים והנער הלבוש שחורים מייצגים את שני הקצוות שביניהם אתה נע. מצד אחד להפוך לחייל קרבי המצליח להתגרות בתנין ולבסוף להתחמק ממנו. היינו להתמודד עם עליות ומורדות אך להצליח בשרות הקרבי ולהתמודד עימו בשלום. מול אפשרות זו עומדת האפשרות המפחידה אותך שהשירות יהיה חזק ממך וקשה מדי ועלול לפצוע אותך. תקופה של לפני גיוס היא תקופה של חרדה לרבים ובמיוחד למי שמבין שמדובר באתגר לא קל אך בהחלט אפשרי שיכול אף להצמיח. חלומות מעוררי חרדה הם שכיחים מאד ערב שינויים בסדר הגודל הזה בחיים. דברים אלו הם בגדר הצעה למחשבה. הבנה מעמיקה יותר של תוכן החלום דורשת היכרות עמוקה יותר איתך ועם האסוציאציות לחלום, דברים שלרוב אפשריים רק בתוך טיפול פסיכולוגי. בהצלחה!

26/07/2012 | 13:53 | מאת: 534

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה