חלום מפחיד על כינים

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/04/2024 | 15:24 | מאת: א

חלמתי אתמול בלילה חלום רע שבו אני נמצא באיזשהו חדר שמוכר לי מהמציאות אבל אני לא בטוח לגמרי שמדובר במיקום שאני חושב שזה קרה בו (1 מהמקלטים בשכונה שאני גר בה ) עמדתי באמצע החדר הזה וכל הגוף שלי היה מכוסה בכמות אדירה של כינים בעיקר באזור הרגליים ואני מתגרד וצורח וכל העור שלי אדום וחוץ מהכינים היו על הגוף שלי חרקים נוספים נמלים זבובים וג'וקים אבל הרוב כינים . חלמתי את זה ממש בסוף הלילה רגע לפני שהתעוררתי והחלום היה נראה מאוד מציאותי מה החלום המפחיד הזה אומר ?

שלום לך, אני תוהה מה מסמלים הכינים והחרקים השונים שתוקפים אותך ברגליך ובכל הגוף. (כמו מכת הכינים המוזכרת בהגדה ביציאת מצריים). אחת ההשערות היא שהם יכולים לסמל מחשבות טורדניות, חרדות או פחדים שאתה נתון בהם בתקופה זו. המקום בו מתרחש החלום מזכיר לך את אחד המקלטים בשכונה שלך. האם המשמעות היא שאתה חש מותקף במחשבותיך, דווקא במקום בו אתה אמור לחוש מוגן? או מאחר ואנו נתונים במצב מלחמה, אז המקלט בשכונה מעורר בך באופן אסוציאטיבי, את את החרדות והמחשבות הטורדניות והמפחידות, שכולנו חווים במצב הנוכחי? מקווה שתמצא את הדרך להרגיע את המחשבות המטרידות הללו(אם אכן אתה חש מותקף בהן) , בעזרת מיינדפולנס, מדיטציה או בעזרת טיפול נפשי. נתנאל פרי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה