חלום משותף לאימי ולי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

23/03/2024 | 00:19 | מאת: אנונימי

מעט רקע, אמי ואני ביחסים נהדרים, היא דמות מאוד חשובה ואהובה בחיי. לפני כמה ימים התבשרנו שאמי חולת סרטן, דבר שטלטל אותנו בצורה קשה מאוד. אמי אישה מופנמת, טובת לב שתמיד חושבת על טובת האחר לפני טובתה שלה. אתמול בלילה חלמתי שאמי נמצאת איתי בדירה חדשה שאנחנו עתידים לקנות (אנו לפני רכישת דירה במציאות) ואומרת לי שבשלב זה, לא כדאי שאשתי ואני נכנס להריון כי זה יקשה עלינו בגלל מצבה הבריאותי ושלא נסתדר ושזה יוביל לקונפליקטים קשים בנישואינו. כך נגמר החלום. היום כשנפגשתי עם אמי, סיפרה לי שחלמה בלילה (אותו לילה שבו אני חלמתי את החלום הנ"ל ) שאשתי בהריון ואנחנו הולכים יחד כולם לקנות מיטת תינוק גדולה לבנה ויפה, בחלום אמי שאלה אותי איפה תשים את המיטה עד הלידה, ואני עניתי שבינתיים תהיה אצלה בבית. כך הסתיים החלום שלה. זו לא פעם ראשונה שאמי ואני חולמים חלומות דומים/ בעלי אותו נושא באותו מועד. אני מנסה להבין כיצד זה ייתכן, מה זה אומר על המחשבות הפנימיות ותת המודע שלנו. תודה רבה

שלום לך, נראה שהחלומות הללו מדגישים עד כמה הקשר בינך לבין אמך קרוב. זוהי רמת קירבה שהרבה פעמים יוצרת, כפי שציינת, תקשורת לא מודעת ואפילו מידה של טלפתיה. בחלומות שלנו אנחנו נמצאים לא אחת במצב הכרה שמחובר לרשת תודעה קולקטיבית, דבר שמגביר את האפשרות להיות בתקשורת לא מודעת לאנשים הקרובים אלינו. ביחסים הראשוניים בין התינוק לאמו, האם יכולה לחוש באפן אינטואיטיבי את צרכיו של התינוק, גם ללא מילים, בגלל הקרבה הרבה הקיימת ביניהם. לגבי תוכן החלום שלך, הוא מסמן שיהיה לך קשה להתנהל בחייך האישיים ללא עזרתה של האם, ואני תוהה, עד כמה הקרבה הרבה שלך לאמך, משפיעה גם על היחסים הזוגיים והקרבה שלך לאשתך. מאחל בריאות שלמה לאמך. בברכה, נתנאל פרי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה