חלום על כת אנשים ויער

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

07/02/2024 | 22:00 | מאת: נועה

היי חלמתי שאני מוחזקת בניגוד לרצוני באיזה כת עם עוד מלא אנשים שלא ממש רוצים להיות שם. זה נמצא במקום שאנחנו לא יודעים איפה אנחנו ואסור לנו ללכת ולעזוב. זה במיקום מבודד ויש מסביב מלא מים, נראה כמו נהר מבודד כזה באמצע יער או ג׳ונגל. אני היחידה שאמיצה מספיק לנסות לברוח ובסוף מצליחה בעזרת אנשים שעוברים בנהר ביער הזה. אחרי כמה זמן תופסים אותי חזרה ומחזירים אותי לאותו מקום רק שהפעם כל האנשים מקבלים מספיק אומץ ואני מצליחה לשכנע אותם להתנגד למה שקורה ולנסות לבחור יחד. ככה התעוררתי

שלום נועה, החלום שלך עוסק בחוויה של להיות שבוי במקום מבודד בידי אנשים שרוצים לכפות עליך אורח חיים שאינו מתאים לך. יתכן שהחלום הזה נחלם גם בגלל ההזדהות שלך עם החטופים הנמצאים בשבי החמאס. ועם זאת, ברמה האישית יותר, נשאלת השאלה, מתיי בחייך הרגשת שאת שבויה במקום שמנסה לדכא ולשלוט בך? בחלום, את מגלה יכולת להתנגד לשובים שלך, לברוח מן השבי וגם להמריד אחרים ולשכנע אותם להתנגד למה שקורה. נראה שהחלום מעודד את הצורך הטבעי הקיים בך לחופש ולשחרור ממקום שהוא מדכא ושתלטני. ושוב, האם קיימת מסגרת כזו במציאות, כמו מסגרת של עבודה, או של קהילה חברתית או אפילו של משפחה, שאת מרגישה צורך להילחם ולמרוד בה, כדי לתת מקום לצרכים האינדיווידואליים שלך ולא לאפשר לנאמנות קולקטיבית להשתלט עלייך? מקווה שתמשיכי להילחם ולשמור על הצרכים האישיים שלך. נתנאל פרי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה