סיוט שלא הצלחתי בו להציל ילד

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/10/2023 | 04:15 | מאת: חייל

שלום אני לוחם ביחידה בצה״ל ובדיוק עכשיו ישבתי באוטו סיור ובאוטו סיור מותר לישון בתורות משימת הסיור הייתה לשמור על תושבים ביישוב בגזרה ,פתאום התעוררתי לסיוט שבו כמה סיטואציות קופצות בסיטואציה הראשונה אני נמצא עם החברה ומבטיח לה שנלך לאכול בערב של היום למחרת למקום שהיא לא ניסתה בסיטואציה השניה אני הולך להחזיר חבר עם האוטו שלי בבית של אבא שלו שנמצא בעיר שזרה לי בזמן שאני אצלו אני מדבר עם אבא שלו ומדבר איתו על זה שאני רוצה להיות רציני בכל מה שקשור לצבא ומסביר לו על זה ואז החבר מגיע אומר שהוא מוכן ושאפשר לצאת, אנחנו יוצאים והוא אומר שהוא שתה איזשהו אלכוהול ושהוא רוצה לשתות איזה שתיה ואני אומר לו שאין לי עליי ושנלך לאוטו ובדרך ניסע לקנות משהו לשתות ושאני ממהר להגיע לפגישה שקבעתי עם חברה שלי בסיטואציה הראשונה ומשם אנחנו מחפשים את האוטו ומתקשים ואז פתאום בפנייה שאנחנו לוקחים שמאלה הסיטואציה מתחלפת ואני באוטו בלי החבר שהיה איתי בשעה של לילה כך שלא הספקתי לפגישה עם החברה שהבטחתי ופתאום אני רואה משביל עפר שלאחר הפנייה מימיני שני אנשים רצים ספרינט ושהם מתקרבים אליי אני מזהה ילד ואדם שממש נראה הומלס(לא מטופח, זקן ארוך, שיער דיי ארוך) מבוגר עם סכין ביד ומיד ניסיתי לדרוס רק אותו אבל פספסתי והוא דוקר את הילד ובהנפה של הסכין הוא ממש דופק את היד בחלון של הרכב ואז הוא עצבני עליי ולא הספקתי להציל את הילד ובדיוק אחרי שהוא דוקר אותו התעוררתי בהרגשה שלא הצלחתי להציל את הילד ההרגשה הייתה ממש אמיתית למשך כל החלום והכל היה נראה ממש אמיתי

שלום לך, נראה שהחלום מנסה לעבד חוויות הקשורות בשירות הצבאי שלך, שלפי התיאור עוסק במניעת פעולות חבלה באזרחים. חסרים עוד פרטים כדי להבין יותר את המשמעות של החלום וכיצד הוא מתייחס להשפעה של החוויות הללו על החיים שלך בכלל. יתכנו כמה כיוונים להבנה של משמעות החלום.: האם הוא מראה כיצד הקשר שלך עם חברתך נזנח ונפגע בשל תחושות וחוויות אלו? האם הוא מסמן שיש לך נטייה לטשטש את חוויות השירות הקשות בעזרת שתיה חריפה? או האם הדבר מסמל שהחוויות שאתה עובר בשירות הצבאי, פוגעות ביסוד הילדי והרגיש שבך ואולי גורמות לך להזניח צד זה באישיותך כדי להתקשח מול מציאות תוקפנית. (הילד בחלום נרצח ע"י ההומלס המוזנח) לבסוף, יתכן גם שהחלום מכוון אותך לעבד חוויות אלו במסגרת טיפול נפשי. מקווה שתדע ותצליח לעבד את הרגשות הללו בתוכך. בברכה, נתנאל פרי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה