תינוק לידה ואמא שנפטרה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/09/2023 | 13:10 | מאת: שלומית

שלום רב חלמתי שאמי שנפטרה לפני חמש שנים וחמישה חודשים ילדה תינוקת. אני במציאות אחות פגייה. באתי לבקר את אמי ואחותי החדשה ולקחתי אותה תחת חסותי אבל נהגתי שלא באחריות ובסוף החזרתי אותה לתינוקיה/או לאמי.... ואז התעוררתי עם בחילה והקאתי הסתכלתי בשעון כשהתעוררתי היה 4:17 בערך תודה מראש

שלום שלומית, החלום עוסק בתחושת החרדה והלחץ הכרוכה באחריות שאת חווה, כנראה בתפקיד האמהי/ או כאחות בפגייה. חסרים כמובן פרטים חשובים כדי להבין את המשמעות הרחבה של החלום, כמו איך היו היחסים שלך עם אמך שנפטרה? כמה ואיך את מרגישה את חסרונה לאחר מותה? ועד כמה את לחוצה וחרדה מתחושת האחריות שיש לך בתפקידך כאחות בפגייה/ או כאם. יתכן שהחלום מכוון לקבל תמיכה נפשית מגורם מקצועי, כדי להתמודד עם החרדות שאת חווה. בברכה, נתנאל

06/09/2023 | 10:45 | מאת: שלומית

תודה על התגובה המהירה בעניין הקשר עם אמי בשנת 2011 אימצתי ילדה כיחידנית ועברתי לגור עם אמא. היחסים היו טובים ואף התחזקו בשל כך. אמא עזרה ותמכה ככל שיכלה כמובן שלוו בחילוקי דעות אך כשנפטרה כבר לא גרנו יחד אלא קרוב מאוד. התחושות של מתח ועומס הן באמהות והן בעבודה קיימים אך מה שיותר נראה לי רלוונטי זה שהיום 5 שנים אחרי מותה עברנו לגור בבית שלה,ואני (עוד הרבה לפני) מרגישה אותה מאוד בתוכי. אם זה בפרידה ממנה ועד היום חסרה לי ואם זה בהתנהלות: כשאני צוחקת,מרגישה שאני כמוה גם בעניין הבריאותי מרגישה שמה שהיה לה כך גם עתידי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה