חלום מורכב למעשה סיוט

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

22/04/2023 | 13:10 | מאת: רחל

ד ר רז אבן שלום, שמחתי לראות את האתר שלך. כבר תקופה ארוכה חודשים שאני מתעוררת עם חלומות לא פשוטים. הלילה חלמתי. שאני יורדת במדרגות העבודה ואז למטה בסוף גרם המדרגות אני לא רואה רצפה אלא מקווה מים גדול מעין אגם ונראה עמוק ואני בפחד נוראי..אני רואה גדה או יבשה מרחוק אך לא מרחק גדול...מתלבטת מה לעשות. אני לא יכולה לחצות ולמעשה אני מרגישה תקועה 1. אשמח למתן הסבר.. 2. מה הסיבה שפעמים רבות אני מתעוררת כשאני זוכרת את החלמות ולאחרונה הם לא משהו.... תודה על ההתייחסות. רחל

שלום רחל, נראה שהחלום מתייחס לתחושת תקיעות בה את נתונה בחודשים האחרונים. האם תחושה זו קיימת אצלך בקשר למצבך בעבודה או לשאיפותיך בתחום העיסוק? (החלום מתרחש לדברייך במדרגות העבודה) האם יש לך התלבטויות לעזוב את מקום עבודתך וקיימים בך פחדים לעשות שינוי כזה? יכול להיות שחווית התקיעות קיימת אצלך גם לגבי היבטים אחרים בחייך, אבל בכל מקרה, נראה שאת מתמודדת עם תחושות אלו לבד והיה חשוב שתוכלי לשתף אותן עם אנשים הקרובים אלייך. לגבי השאלה מדוע את אינך זוכרת את החלומות שלך- יתכן, שזה בגלל שאלו חלומות קשים ומאיימים, שיש נטיה להדחיק אותם מן המודעות. מעבר לכך, חלומות נחלמים בשפה של תמונות ולא מעט אנשים מתקשים להזכר בהם, כי צריך לתרגם אותם לשפה של מילים כדי לזכור אותם יותר. בברכה, נתנאל

04/05/2023 | 10:17 | מאת: רחל

תודה רבה על המענה והתשובה המפורטת. יישר כוח. המשך יום טוב. רחל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה