חלום על הריון ודימום

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

20/02/2023 | 20:47 | מאת: י.

אני בתחילת הריון ראשון, שלקח זמן רב להגיע אליו עם טיפולי פוריות. מאז שגילו דופק לעובר, יש לי חזרה בחלומות על סיטואציה בה אני נכנסת לשירותים מגלה דם על הפד, ואומרת למי שעימי שאני צריכה ללכת לבדוק (שזו לא הפלה) ופה בד״כ החלום מסתיים או מתחלף. בחלום זה מוצג ללא אמוציות, ובאופן טכני יחסית לסיטואציה. החלום חזר על עצמו כבר כמה וכמה פעמים (לא אותו החלום 1:1 אבל אותה הסיטואציה בדיוק). האם זה חלום שכיח/נפוץ לתחילת הריון? למה אין את האמוציות בחלום? איך אפשר שזה לא ימשיך? תודה

שלום לך, איני יודע עד כמה החלום שלך הוא חלום שכיח, אבל חלומות מאפשרים לנו לעבד חרדות ומצבים שטעונים רגשות, באופן שבמציאות אנחנו מתקשים לעבד אותם. יתכן שבשל כך, החלום מוצג ללא אמוציות, כדי שלא תהיי מוצפת רגשית במהלכו. נראה אם כן, שהחלום מאפשר לך לבטא את החששות שקיימים אצלך בתהליך טיפולי ההפריה שאת עוברת, מבלי להיות מוצפת רגשית. החרדה מתגברת, מאז שגילו את הדופק של העובר, כי החשש לאבד אותו בשלב זה, מתעצם. שתהיה לך הצלחה בטיפולי הפוריות, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה