חלום על פרפר יום גדול ויפה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

23/01/2023 | 13:42 | מאת: נעמי

במציאות בדרך כלל אני נגעלת ומפחדת מפרפרים. בחלום- חלמתי שאני הולכת ברחוב ואז רואה פרפר גדול צבעוני וממש יפה.. (הצבעים שבלטו עליו : כחול, אדום בעיקר והיו עוד צבעים אבל זוכרת במטושטש.) הוא התעופף והתיישב על ענף ואז עף אליי .. לא בחרתי והוא התיישב לי על הכתף.. לקחתי אותו והחזקתי אותו ביד .. והסתכלתי עליו ממש מקרוב והתלהבתי והיופי והצבעוניות שלו. מה החלום אומר?

שלום נעמי, על פי הגישה היונגיאנית, "הצל" הוא החלק הנחות באישיות שהאדם אינו מוכן לקבל אותו כחלק מן "האני" שלו והוא נוטה להדחיק אותו או להשליך אותו על אובייקט אחר. נראה שאותם מאפיינים שאת מתקשה לקבל בעצמך, מושלכים על הפרפר במציאות ולכן את כדברייך נגעלת ממנו. ואולם החלום הזה, מסמן לך דבר משמעותי! הוא מראה לך שאת יכולה למצוא את היופי באותם המאפיינים, שאת סולדת מהם בעצמך. יתכן שאלו מאפיינים שקשורים לדימוי העצמי הגופני שלך ומקווה שהחלום יוכל לכוון אותך לחיות יותר בשלום ובקבלה שלהם. בהצלחה, נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה