חלומות שהחלו על שירות הצבאי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

14/01/2023 | 10:02 | מאת: אנונימי

שלום, אני בן 30 ושירתתי כלוחם בצבא, השתחררתי בגיל 21 באופן רגיל. לפני כשבועיים החלו לי חלומות על השירות הצבאי, זה מתבטא בדמויות עם מדים ( לא בהכרח אני מזהה אותם) וכל מיני סצנות מוזרות ( לא בידיוק של קרב) - אלו לא סיוטים. סהכ חלמתי על זה 3 -4 פעמים בשבועיים וחצי. עם זאת מהחלום הראשון פיתחתי חרדה שאולי יש לי פוסט טראומה - כי מה פתאום אני חולם על הצבא? ( לא עברתי שום אירוע חריג או טראומתי בצבא ) וכעת זה מתבטא אצלי בocd מהחשש יש לי טראומה מסוימת. אני ממשיך לתפקד רגיל והכל בסדר חוץ מהרגע שאני חולם על הצבא, אז יש לי חשש לחלום על זה יום למחרת וזה ממלא אותי שוב חרדה ומחשבות יכולות להטריד אותי במהלך היום ״האם יש לי פוסט טראומה?״ מרגיש לי כמו OCD שמתחיל להתפתח אצלי, מאחר ואני לא מצליח לקבל את זה שאולי זה בסדר לחלום על שירות צבאי, או אולי באמת אני סובל מאיזשהי טראומה ( שבאמת אין לי שמץ מהי) אשמח להבין ממך אולי יש שם לתופעה שאני חווה. תודה. רבה

שלום לך, אחד מתפקידי החלום מוגדר כפונקציה המארגנת של החלום...עיבוד חוויות שבערות לא נתת עליהן את הדעת, או כן אבל לא מספיק. כמו למשל חלומות חוזרים על התיכון, על מבחנים...ממליצה לך לקבל את העובדה וכן להתבונן בתכנים שעולים. לא לחפש טראומה שאתה אומר שלא היתה, אבל כן לחפש ארועים או חויות בחלום שאולי קשורות באיזשהו אופן לחייך בהווה. בהצלחה, אורית

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה