חלמתי שמצאו לי גידול ברחם

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

23/12/2022 | 03:56 | מאת: לימור רחמים

חלמתי חלום שבסופו הלב שלי היה על 200 ודמעות שלא פוסקות. ממה שאני זוכרת בחלום הודיעו לי שיש לי סרטן אם אני זוכרת נכון אז סרטן ברחם ושאני צריכה לעבור ניתוח אני ובעלי חוזרים הביתה וביום של הניתוח אני מנסה להעיר אותו והוא לא מתעורר לא משנה מה אני עושה ואני מתחילה לבכות ולצרוח ואז פשוט התעוררתי מהחלום שהלב שלי עוד שניה יוצא מהמקום בחרדות גדולות ורואה את בעלי ישן לידי בבקשה תעזרו לי לפענח את החלום בחיים לא היה לי סיוט כזה שהרגיש לי אמיתי

שלום לימור, זהו אכן חלום מסוייט ומעורר הרבה חרדה. אבל לפני ההתייחסות לתוכן החלום כדאי להתייחס לאופן בו את מספרת אותו: נראה שכתבת אותו בפורום מיד אחרי שהתעוררת בשעה 4 לפנות בוקר, כשאת מושפעת ממנו מאד ומרגישה שהחלום הוא כמעט אמיתי, כלומר - כשקשה לך עדיין להבחין בין דימיון למציאות. לפיכך גם הפניה שלך להבין את פשרו, הינה מתוך מצוקה רבה ("בבקשה תעזרו לי"). לכן, ראשית חשוב לציין ולהזכיר שזהו רק חלום ולא מציאות, ולרוב חלומות אינם מנבאים את מה שעלול לקרות, אלא יותר מבטאים משמעות סימבולית או תמונה של העולם הפנימי שבתוכנו, ובהבדל מן העולם החיצוני. חשוב גם לזכור את המוגבלות שיש לנו כמומחים, להבנה של פשר החלום, (במיוחד כשחסרים פרטים עלייך ועל האסוציאציות שהוא מעורר בך) ולא לתלות בכך אמונה מוחלטת בהבנה של משמעות אחת ויחידה. אם להתייחס לתוכן של החלום, נראה שקיימת בו מצוקה כפולה: ההודעה על כך שאת חולה בסרטן הרחם וצריכה לעבור ניתוח. הידיעה הזו עצמה, אינה גורמת לך לבכות ולצרוח בחלום. רק כאשר את מנסה להעיר את בעלך בחלום ולא מצליחה, זה גורם לך לפאניקה רבה. אולי ניתן להבין מכך, עד כמה את נזקקת לנוכחות שלו לצידך ובתמיכה שלו בך כדי להתמודד עם קשיים שונים. אולי החלום מנסה גם לסמן לך לבחון את התקשורת הקיימת ביניכם ולעורר אותו להתייחסות יותר אמפטית למצוקות שיש לך. מקווה שתצליחי ל"העיר" אותו לכך במציאות :). נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה