חלום שלא נתן לי לצאת

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

14/12/2022 | 02:19 | מאת: אנונימית

בחלום מורה מחליפה מהבית ספר שלי לספרות הביאה לנו את המבחנים בספרות(היה לי חלום אתמול או שלשום שבו היה לי ויכוח עם המורה המחליפה לספרות על המבחן הזה) ואז המשכנו את הויכוח שהיה לי בחלום הקודם וזה היה נורא. היה גם איש מפחיד שרדף אחרי בחלק עד שעברנו לחלק השני בחלום. במשך כל החלום לא יכולה לנשום כראוי. ניסיתי להתעורר ופשוט הייתי תקועה בתוך חלום שבתוך חלום וכל פעם ניסיתי להתעורר והיום של החלום התחיל מחדש מנסה לדמה אותי מתעוררת ומספרת למשפחה שלי על החלום הנורא שהיה לי אבל שמתי לב שהמשכתי לא להצליח לנשום אז ידעתי שלא הצלחתי וניסיתי כל כך הרבה פעמים להתעורר וגם היה כשרק אמא שלי הייתה ונסתה לשכנע אותי לכבות חזרה את האור בחדר ולחזור לישון ואז הלופ המשיך עוד הרבה פעמים עד שסוףסוף הצלחתי להתעורר בכך שעשיתי משהו אחרת ואמרתי ל"קריין" בחלום די. התעוררתי וגיליתי שהחלום היה רק 30 דקות מכשנרדמתי. אני ממש מפחדת לחזור לישון עכשיו אבל אני עייפה.. היה לי ממש ממש קשה לצאת מהחלום למרות שהבנתי כל פעם שזה חלום.

שלום לך, יש לך רגשות קשים ותחושה של איום וחוסר אונים סביב החוויה שאת לא מצליחה להתעורר מן החלום ושהוא חוזר שוב ושוב למרות שאת מודעת לכך שאת חולמת. עם זאת, גם במצב של עירנות אנחנו יכולים לעיתים להיות נתונים במחשבות כפייתיות שמשתלטות עלינו ואינן מניחות לנו, גם כשאנחנו רוצים להפטר מהן. זה יכול לקרות כאשר אנחנו נתונים בשליטה של קומפלקס נפשי מסויים והוא יכול להיות שתלטני וכפייתי. בחלום הזה, נראה שהקופלקס שמשתלט קשור למורה לספרות, שהיא דמות סמכות נשית. אני תוהה מה החוויה שלך בתקשורת עם המורה לספרות, הספציפית. מעבר לכך היא יכולה לסמל גם את הקשיים בתקשורת שלך עם דמויות סמכות נשיות אחרות, כמו אמא או סבתא ואיך זה עבורך להיות בעימות ובמחלוקת עם דמויות כאלו. אמך מופיעה בחלום וניסתה לשכנע אותך לחזור ולישון אבל בעצם חשוב לך להשתחרר מן ההשפעה של הקומפלקס בחלום. רק לאחר שאת שמה גבול ברור לעצמך וצועקת ״דיי״ את מצליחה להשתחרר מן הקומפלקס וגם להתעורר מן החלום. באם חלומות כאלו חוזרים כדאי לפנות לטיפול נפשי כדי לברר יותר לעצמך את תחושות חוסר האונים שאת חווה בהם. בברכה, נתנאל פרי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה