חלום על בית, חיות ואבי ז״ל

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

17/09/2022 | 02:16 | מאת: נירית

חלמתי חלום מוזר ומצמרר.אני אימא ואבא בבית על הספה, מדברים. אני אוכלת עגבניות שרי ופתאום קולטת שאחת העגבניות דומה לטף של עכבר. האף מתחיל לזוז. זה דוחה, אני רוצה להקיא, אימא מקיאה. היא מספיקה לנקות במהירות או שהקיא נעלם. אני מבקשת סוכריות חמוצות, והיא מביאה לי אבל בטעות מהעגבניות שרי שנשפכות לה ואז עוד אף של עכבר. פתאום ייצור עכבישי שנוגע בי והוא מחטני. ועוד עכבר אמיתי. בזמן שאני מנסה לחסל את הייצור העכבישי, אבא מנסה לחסל את העכבר, פתאום חייה גדולה כוומבט או קנגורו, ואבא משליך אותה מהמרפסת. בשלב הזה אני לא יכולה לשאת את כל הגופות ונכנסת פנימה. מתעוררת.

שלום נירית, החלום שלך מתחיל עם המשולש המשפחתי, את אמא ואבא על הספה. לא ברור באיזה גיל את במציאות, בת כמה את בחלום ובאיזה שלב בחייך את נמצאת כיום. רמזים נוספים שעולים בחלום הינם, שאת ואמא רוצות להקיא ובסוף החלום מופיעה חיית כיס (קנגורו או וומבט). אני תוהה האם מדובר כאן בהריון שלך, בתחושות ובהרגשות שהריון עורר במשפחה המקורית שלך ובאלו תחושות ורגשות הריון שלך יכול לעורר בך כיום.? אפשר לפנות למספר כיוונים שהחלום מעלה וזה תלוי באסוציאציות שלך ובטריגר שעורר את החלום. אחת האפשרויות: יתכן ומחשבות על היותך בהריון כיום, מעוררות תהיה לגבי הקשר שלך עם אמך, עד כמה הרגשת נפרדת ממנה?, כמה רצית להיות בת יחידה? אלו יחסים היו בין הורייך על רקע המקום שאת תפסת בחייהם ואיזה יחסים קיימים בינך ובן הזוג שלך על רקע זה (אם אכן את נמצאת בזוגיות). מקווה, שאם אכן כיוון זה של הפרשנות נכון, תמצאי את הדרך להרגיש יותר שלמה עם ההריון ויתכן שתוכלי להעזר בטיפול נפשי כדי להתמודד עם רגשות אלו. בברכת שנה טובה, נתנאל פרי

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה