חלמתי על 2 כלבים של השכן נופלים מ "מרפסת"

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

10/09/2022 | 00:21 | מאת: חלמתי על 2 כלבים של השכן נופלים מ "מרפסת" הבית שלי אל מותם

התעורתתי כרגע מחלום רע. לשכן לצידי יש 2 כלבים מסוג בולטרייר ננסי לבנים יפיפיים שאני מאד אוהב . אציין שאנחנו גרים בבנין בן 8 קומות , ואנחנו גרים קומה 7 דלת ליד דלת השכן .זוג חמוד. הבנין ללא מרפסות במציאות. בחלום לכאורה , יש לנו מאין מרפסות מאולתרות כשצד המרפסת למעשה חשוף ולא סגור . אשתי ואני "יצאנו" למרפסת לעשן כהרגלנו בערב, השכנים לצידנו גם כן יצאו למרפסת שלהם והציעו לנו גלידה טעימה שנשארה להם, סירבנו בנימוס. ואז השכן התלהב כנראה מאיך שהלבישו את אחד הכלבים לקראת טיול ואף הרים אותו כדי להשוויץ בפני ונופף בו בהתלהבות והכלב השתולל בידיו כי פחד מהגובה ונפל אל מותו מקומה 7. הייתה היסטריה גדולה ושוק גדול, השכן העביר את הכלב השני אל "המרפסת" שלנו והכלב שהיה אצלנו במרפסת נבהל גם הוא מהסיטואציה , הגיע למפתן צידה החשוף של המרפסת , ראה את הכלב מת על הכביש וכבר בעליו של הכלבים, השכן שלנו,היה למטה בהיסטריה ואז גם הכלב השני מצא את מותו וקפץ מקומה 7 , מ"מרפסת" ביתנו . הייתה התקהלות אדירה של השכנים ואנשים מהרחובות הסמוכים והעזתי לצפות מהמרפסת מטה, וראיתי חתולים שבאו לאכול את החלקים המפוזרים של הכלבים . ירדתי גם כן למטה להמולה, חיפשתי את השכן , הוא כבר לא היה שם .. הגיע לתוך ההמולה אדם מפוקפק , שאמר וקילל "בן זונה זרק לי את הכלבים מהמרפסת, ואז מצאתי את עצמי , מגונן עליו , " לא מה פתאום זרק, הם נפלו , משם זה היה נראה שאני מסומן כמקור המידע ומתחיל להסתבך איתם... ואז התעוררתי .. אשמח מאד לפרשנות התוכן .

שלום לך, כפי שנאמר כאן לגבי חלומות קודמים, החלומות שלנו שזורים וארוגים בתוך המציאות שבה אנחנו חיים ובמקביל הם גם מבטאים היבטים עמוקים ולא מודעים של העולם הפנימי שלנו. לדעתי, המוטיב הבולט שעולה בחלום הזה מתייחס למה שבמיתוס נקרא, "חטא היוהרה". כלומר, הנטיה שלנו לשאוף מידיי למעלה מעבר ליכולותינו עלולה להפיל אותנו עמוק לתחתית. (כך למשל הסיפור המקראי על מגדל בבל, או המיתוס על איקרוס, בנו של דדלוס, ששאף להגביה עוף אל השמש וסופו שנפל בשל כך וטבע בים) בחלום, השכן שלך "משוויץ" בפניך בכלב שלו ובלבוש שהלביש אותו. הוא מרים אותו אל על בהתלהבות, ובפזיזות (שאופייניות למצב של "חטא היוהרה") מבלי להתחשב בצורך של הכלב ובחששות שלו. כמו כן המרפסת אין בה מעקה שלם, סימן אף הוא לחוסר גבולות שמאפיין מצב של "חטא היוהרה". אני תוהה איפה אתה חש היבט זה בחייך בתקופה זו? האם בנטייה להשוות את עצמך אל השכן או לאנשים בכלל ולנסות להיות בתחרות איתו/ם? בחלום, אתה מנסה לגונן עליו מפני הביקורת שמושמעת על התנהגותו. האם אתה מרגיש שגם אתה עלול להיות שבוי מידי בנטיה לשאוף למעלה להישגיות יתר באופן שמסבך אותך (אתה מסתבך בתשובות שלך לאחרים, בחלום) מקווה שתוכל לשים גבולות לנטיה הזו ותצליח לגדר ולתקן את ה"מרפסת הפתוחה" שלך. בברכה, נתנאל

10/09/2022 | 09:48 | מאת: חלמתי על 2 כלבים

ווואו זה היה עמוק מעשיר ומחבר אותי לעצמי ...אכן עונה לי על המון בתקופה אישית שבה שאני נמצא .

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה