חלמתי חלום על המוות שלי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

02/08/2022 | 21:30 | מאת: זוהר

נתנאל שלום, חלמתי שאני צריכה למות. לא למות כי אני זקנה או משהו קרה, פשוט עובדה נקייה של ידיעה. וברגע שהיא נבטה בי, התהליך כבר החל. בו בזמן הידיעה. זה נראה כמו, הייתי קוראת לזה, המפץ הגדול, והיו בו הרבה הרבה צבעים, מגוון גדול, ובעודי בתהליך חששתי שהשינוי, המוות, יכאב, המתנתי שזה יסתיים ואני כבר אעבור ל"צד השני", אסיים את החיים האלה, ובעודי ממתינה, וזה כאילו מתקרב, לא הרגשתי כל כאב בפיק של המפץ הזה. לא הרגשתי משהו שונה, כאילו נותרה בי הנשמה שלי, כפי שהיא, כלומר מה שאני הוא אני - נשאר. והמעבר התבצע בצורה חלקה, למעשה כה חלקה עד כי הבנתי שמה שהמתנתי לו כנקודת הפיק של המפץ הזה, השינוי הזה, למעשה כבר קרה מרגע ידיעתי את המוות שלי. לא היה בי פחד ולא דבר אחר, פשוט חלק. תודה רבה.

שלום זוהר, באופן שבו את מתארת את המוות בחלום שלך, הוא נחווה כסוג של טרנספורמציה, כסוג של שינוי שאת כדברייך צריכה לעבור. את פוחדת בחלום מן הכאב שכרוך בכך, אבל מצד שני את מחכה "לסיים את החיים האלה" אולי כדי לעבור לסוג אחר של קיום. זה נשמע כאילו זה תהליך של מוות ולידה מחדש עבורך, תהליך שבו הנשמה שלך נותרת שלמה ולא מיוסרת. אני תוהה איזה שינוי את מרגישה שאת צריכה לעבור בחייך במציאות ומה יהיה עבורך חוויה של לידה מחדש שלאחריה, תוכלי לחיות בפחות תחושת פחד וסבל? בהתייחס לחלומות הקודמים שתיארת כאן, נראה ששוב עולה הנושא של הפרידה והנטישה. הכאב לאחר הפרידה מבן הזוג האחרון שמעורר גם את כאב הנטישה והמוות של אביך בגיל 9. בכל מקרה נראה לי שחשוב מאד עבורך בתקופה זו לפנות לטיפול נפשי, כדי לעבד את הפרידות הללו. אולי באופן מטאפורי כדי "להשיב את הנשמה לגופך" כלומר שהנשמה לא תצטרך אף היא לנטוש את הגוף כפי שננטשת בעבר על ידי המוות של אביך. בברכה, נתנאל

05/08/2022 | 08:19 | מאת: זוהר

נתנאל יקר, תודה רבה.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה