שוב חלום על בן זוג לשעבר

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

07/06/2022 | 10:34 | מאת: זוהר

שלום, נתנאל. בחלומי אני בבית מלון מפואר מאוד ויש ניחוח של קזינו. אני פוגשת את בן זוגי לשעבר והוא דומה לפרקים (רבים מאוד) לאבי עליו השלום שנפטר בהיותו בן 30 (כשאני בת 9 וחצי). המגמה שלי בחלום היא לחזור אל בן זוגי, אני מחזרת אחריו ועושה רושם שגם הוא רוצה לחזור אליי (הוא לא החלטי), ולא קל לשבות את ליבו בחזרה. אני עושה זאת במחוות גופניות ואפילו חושבת על כך שאם ייכנס איתי למיטה, אצליח. בתוך התקשורת שלנו בחלום הוא נותן לי הרבה עגילים יפים מתנה, ובשלב מסוים מגיעה שמועה לאוזניי שהוא עתיד לטוס לחו"ל. אני שואלת אותו בעדינות לגבי זה, והוא משתמט מתשובה, ואז אני מתחילה לחשוב מחשבות על הנושא: אולי הוא רוצה להפתיע אותי ולכן נמנע מתשובה, אולי יש לו תוכניות אחרות כי הוא לא סגור על אם הוא רוצה להיות איתי, ובתוכי אני שואלת את עצמי למה זה צריך להיות כך בסודות, למה התקשורת לא יכולה להיות פתוחה, למה אני מפחדת להתייצב מולו ולשאול בפירוש, ובתוך כל זה מתחילות התחושות של "בית הכלא" שהייתי מרגישה לפעמים כשהיינו יחד – קודים של התנהגות נדרשת, עשה ואל תעשה על פיו. תודה.

שלום זוהר, כמו בחלומות הקודמים על בן זוגך לשעבר, קיים פער בין התדמית החיצונית הזוהרת (את פוגשת אותו בבית מלון מפואר והוא מעניק לך עגילים יפים) לבין החלק הפנימי והמוסתר של עולמו הרגשי, שבו הוא אינו משתף אותך, מתעלם ממך ושבעטיו היית מרגישה כלואה ונשלטת - כאילו היית נתונה בכלוב מזהב. כפי שבא לידי ביטוי בחלום, נראה שהקשר ביניכם היה מושתת על פיתוי באופן הדדי, ואין בו מספיק, יחסים של חמלה, התחשבות ואמפטיה. נראה שהחלום הזה מוסיף גם את הסיבה לכך שאת עדיין תקועה בקשר הרגשי איתו - הוא מזכיר לך את אביך. יתכן שאת מנסה לתקן בצורה לא מתאימה, את הקשר הלא מספק שהיה לך עם אביך, בעזרת בן הזוג לשעבר, וכתוצאה מכך את חשה אכזבה ומפח נפש. מקווה שתצליחי לדעת לא להיקלע ל"כלוב של זהב" בקשר עימו, או בקשרים דומים לאלו. נתנאל.

10/06/2022 | 08:32 | מאת: זוהר

תודה רבה!

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה