שיתוק שינה אונס וסיוטים

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/05/2022 | 08:35 | מאת: ליהי

היי אני סובלת לעיתים קרובות משיתוקי שינה , כבר שנה יש לי אותם בהתחלה זה היה לי הרבה כמה פעמים בשבוע ואז הפסיק לי לתקופה וקרה רק מידי פעם ועכשיו זה חזר עוד פעם הרבה. רוב הפעמים או אפילו תמיד זה קורה לי אחרי סיוט קצר ממש , אם זה סתם רעשים של צעדים או חלום למשל שהיה לי בו דמות לבנה שאני רואה אותה וקולטת שהיא מסתכלת אליי והיא מתקרבת אליי ממש מהר (משהו מוזר שהרבה מאוד פעמים קורה לי במקרים כאלה וגם בחלום הזה אותו מקום שהחלום נמצא זה ממש אותו מקום שאני נמצאת ובחלום הזה אני הייתי במיטה בצד עם הפנים מול השירותים ושקמתי כל הפרטים הקטנים שהיה בחלום אז באמת היו גם שקמתי כמו הדלת שהייתה פתוחה והבגדים על הדלת וגם הארון) ואז אני מתעוררת ישר והכל שחור ולא מצליחה לפתוח את העיניים לדבר או לזוז ונכנסת לפאניקה ולפעמים אמא שלי ישנה לידי ואני מנסה להזיז את האצבע שתשים לב ותעיר אותי (לא כלכך עובד לי) רוב הפעמים אני מצליחה לקום רק שאני קמה בבהלה או צועקת אם מצליח לי בסופו של דבר. זה משפיע עליי ממש והרבה פעמים אני מפחדת לחזור לישון גם עכשיו אני רושמת את זה אחרי שיתוק שינה שהיה לי שקמתי ממנו ואני לא מצליחה לחזור לישון מפחד שהסיוט ימשיך… עוד חלום שהיה לי לפני יומיים הוא היה חלום שהרגיש ממש מציאותי מבחינה נפשית ופיזית ושונה מחלומות רגילים או שלא היה חורים בחלום (הכל קרה לפי הסדר בלי בורות בפנים ודברים מוזרים שפתאום קורים משום מקום) אז חלמתי שהייתי עם חברה במונית והנהג היה מוזר ואז חברה שלי יצאה מהמונית שהגענו למקום באתי להביא לו את הכסף ישבתי בכיסא מאחורי הנהג והוא בא אחורה כדי לקחת את הכסף והרגשתי שמשהו לא בסדר ואז הוא התחיל לגעת בי ובא לאנוס אותי ממש וניסיתי להעיף אותו ממני ולא הצלחתי וראיתי בחלון של האוטו מישהי בחוץ אז דקפתי עם הרגל על החלון ממש חזק כמעט שברתי אותו בתקווה שתסתובב תשים לב ותעזור לי ובסוף היא הסתובבה ופתחה אז הדלת וברחתי מהר ורצתי לחברה שלי ואמרתי לה מה קרה והלכתי לחפש משטרה והלכנו קצת למקום שראינו שיש הרבה אנשים לחפש שם וגם היא התקשרה למשטרה לפי מה שאני זוכרת היו איתנו בסוף שוטרים וחיפשנו את הבן אדם וממש הרגשתי את הפחד והכל בצורה ממש מציאותית.   אותו מקום שהיה החלום היה בעיר בלילה מקום שמזכיר את תל אביב מבחינה של זה שיש הרבה אנשים וברים באזור ומנורות אבל אני בחיים שלי לא הייתי במקום הזה. אני לא חוויתי אף פעם משהו דומה לזה גם לא קראתי על משהו כזה או ראיתי סרט שקשור לזה לפחות לא בשנים האחרונות ולא שמעתי על זה מקרובים אליי שקרה להם בטח לא משהו עד כדי כך, בגלל זה כזה מוזר שהכל הרגיש לי ממש מציאותי כי לא באמת חוויתי את זה גם החלום הזה הגיע ממש משום מקום וברנדומליות משהו שמאוד מטריד אותי הוא ממש השפיע עליי כל היום.

ליהי שלום, לפי תאורך את סובלת מהתקפי חרדה שפוקדים אותך בזמן השינה. התופעה מוכרת, אך מאוד לא נעימה ומפחידה. אני ממליצה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי, ובמידה וממשיך יהיה אפקטיבי לשלב טיפול תרופתי שיירשם על ידי פסיכיאטר יחד עם פסיכותרפיה. בהצלחה, אורית מרשנד

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה