חלום על בוץ העולה על גדותיו

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

23/05/2022 | 23:00 | מאת: זוהר

בן זוגי לשעבר ואני במבנה, צופים בחברים שמנגנים. במציאות, אגב, לקחנו חלק פעיל בתחום. בחלום: רואה שמישהו שר במקומי והלהקה התקדמה. בתחילה מצטערת שאינני שרה. חבר מהלהקה אומר שאני יכולה במקום לשיר - לכתוב. במציאות, אגב, זה תחום עיסוקי. בחלום: חושבת שזה בלתי אפשרי לכתוב מה שקורה כי התוכן מהיר, ובעצם אני כבר לא צריכה לשבת שם ולצפות בהם, ובטח שלא לשבת לידו כי הוא לא בן זוגי יותר. מחליטה לצאת מהמבנה. תחושת שחרור מסוימת. בצאתי מתחילה האדמה להפוך לבוץ ולעלות על גדותיה. תוהה מה לעשות ורואה כבשה עם גורים לבנים פצפונים כשל אוגרים, והבוץ עולה. מבינה שלעזור לה אינני יכולה וצריכה להימלט. חושבת להיכנס למבנה, מבינה שהוא עוד מעט יתמלא בבוץ, וככל שהבוץ עולה - עולה איתו, לא נפגעת, לא מתלכלכת. רואה את רצועת הבטון של שער הכניסה, ועולה עליו, הבוץ תחתיי.

שלום זוהר, נדמה לי שהחלום הנוכחי, מתכתב עם החלום הקודם שלך, שתיארת כאן בתחילת החודש, על בן זוגך לשעבר... נראה שתהליך הפרידה ממנו, שאת עדיין עוברת-לפחות מבחינה רגשית, מלווה בתחושות קשות ובחוויה של תקיעות ודכדוך ( הבוץ שעולה על גדותיו בחלום הנוכחי והשירותים המוזנחים והסתומים בחלום הקודם) החלום הנוכחי מתאר את יכולת ההישרדות שלך ואת תהליך ההיחלצות ממערכת היחסים הבולענית הזו (בסופו של דבר את מצליחה להגיע לשער הכניסה ונחלצת מהבוץ הטובעני) עם זאת, חלק ממך שהוא פגיע וחלש יותר (הכבשה עם הגורים הלבנבנים) לא מצליח להינצל. מקווה שתמשיכי במסע ההתפתחותי שלך ותדעי לזהות בצורה מפוכחת ופחות תמימה (הכבשה וגוריה יכולים לסמל יסודות שמתפתים להיקלע לקשרים זוגיים בולעניים) כדי לבנות קשר זוגי שהוא מצמיח ומפתח יותר. נתנאל

24/05/2022 | 13:38 | מאת: זוהר

נתנאל, תודה רבה. הפירושים (גם של החלום ההוא וגם של האחד הזה) מסייעים לי מאוד בדרך.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה