חלומות חרדה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

13/05/2022 | 16:21 | מאת: Alin

שלום וברכה לך אשמח לדעתך האם יש דבר כזה , חלומות שנובעים ממצב נפשי ? לצורך הענין חרדות ומתח רב חודשים ארוכים ללא טיפול בכלל, יכולים לגרום לחלומות חרדה?

שלום אלין, אפשר להניח שרוב החלומות שלנו נובעים ממצב נפשי מסויים, שכן התפקיד של החלימה הינו לעבד חוויות, רגשות ומתחים נפשיים, שלא עברו מספיק תהליך של הטמעה ועיבוד בחיי הנפש. כך למשל כאשר אנו חווים סיטואציה טראומטית, אנחנו נוטים לשחזר שוב ושוב את הסיטואציה הזו בחלום, מתוך צורך "לעכל" ולעבד את החוויה הקשה שעברנו. לפיכך, סביר להניח שמצב של מתח וחרדה מתמשך שלא קיבל טיפול מספיק בחיי היום יום, בהחלט מקבל ביטוי בחלומות שלנו, מתוך צורך לעבור עיבוד נוסף במהלך השינה. גם כאשר החלומות מעוררים חרדה בעצמם, הם נועדו כדי ל"תקן" את החוויה הנפשית וכאשר החלומות החרדתיים חוזרים ונשנים, כדאי לפנות לטיפול נפשי. בברכה, נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה