חלום משונה.

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

04/03/2022 | 15:03 | מאת: נוגה

שלום רב, אשמח לעזרתכם בהבנת חלום משונה שחלמתי. הייתה השתלשלות אירועים קצת מוזרה שאני זוכרת היטב ולפרטים. החלום התחיל באפריקה, שקיעה כתומה, הכל כתום מסביב וחוף ים באופק. הייתי עם אבא שלי והוא הרים אותי על הכתפיים. עברנו בין עצים שעליהם טיפסו קופים עד שהגענו ממש לקו החוף והלכנו במים. אני זוכרת שממש נהניתי מהתחושה שאני גבוהה (יש לציין שבמציאות הגובה שלי די ממוצא או אולי מעט מעל הממוצע ואני מאוד שלמה איתו, 1.69 ס״מ) לאחר מכן, במעבר חד, אני בתל אביב ורואה בחורה צעירה נמוכת קומה שנראית מאוד מאושרת, יש לה רכב מיוחד לגובה שלה. בשלב מסוים אנחנו נכנסות יחד למונית. נהג המונית נראה מאוד מוזר, מלוכלך, נראה כמו חסר בית ונדמה שהוא לוקה בנפשו או שיכור. בשלב מסוים אני יורדת מהמונית במקום שנראה כמו יפו, אך נמוכת הקומה כבר איננה אלא החברה הכי טובה שלי במקום. הנהג יוצא יחד איתנו מהמונית ואני מסמנת לחברה שלי שאנחנו צריכות לברוח. אנחנו מנסות לברוח אבל נתקלות בחיות קטנות שרצות על המדרכה (לא זוכרת בדיוק איזו חיה) ובעקבות כך נתקעות ונחטפות. אנחנו נלקחות לבניין משרדים גבוה ומוחזקות בחדר חשוך בקומה גבוהה. משום מה הגיע אליי משפט שאיני יודעת מי אמר לי אותו ומתי, אך זכרתי שנאמר לי שעליי לרוץ במסדרון ולהיכנס לחדר מספר 10 בכל מחיר ושלא יקרה לי שם כלום, ששם אהיה בטוחה. רציתי לבדוק ולכן ברגע של אומץ ברחתי ונכנסתי לחדר מספר 10, שהיה מצד שמאל במסדרון. זה משרד קטנטן עם שני מחשבים. אני נועלת את הדלת והייתה תחושה מאוד בטוחה, נדמה שאף אחד לא יכול להיכנס לשם, כמעט כאילו שאני נעלמת ברגע שאני נכנסת למשרד הזה. אני מבינה שעליי להציל את חברה שלי לכן אני יוצאת מהחדר במהירות, חוזרת למקום שממנו ברחתי, תופסת את חברה שלי ורצה יחד איתה בחזרה לחדר מספר 10.  תודה רבה

שלום נוגה, מוטיב בולט שמופיע בחלום שלך מלכתחילה, הוא עניין הגובה. בתחילה את נמצאת על כתפיו של אביך ומרגישה בטוחה, מוגנת ונהנית להיות אפילו באיזור דרומי ופראי שיש בו קופים שמדלגים על עצים. בהמשך את פוגשת אישה נמוכת קומה שהופכת להיות חברתך הטובה ואיתה את נמצאת ביפו - דרום תל אביב ושם את חשה פגיעה ומאויימת, אולי בגלל שאת כבר לא "חשה על הגובה". אני מנסה להבין את משמעות של עניין הגובה עבורך ונראה לי שאפשרות סבירה להבנה שלו בהקשר לתכני החלום, שהוא אינו מייצג בהכרח גובה קונקרטי אלא גובה סימבולי - כלומר תחושה של הערך העצמי שלך ועד כמה את מרגישה בטוחה בעצמך ושלמה עם מי שאת, לעומת עד כמה את עלולה לחוש נחיתות ובעלת ערך עצמי פחות מאחרים. גם חדר מספר 10 שבו את מרגישה בטוחה ומוגנת, מרמז על חווית הערך העצמי (להיות 10) או להגיע להישגים שיעניקו לך ביטחון (יתכן שמדובר בעולם העבודה שמיוצג ע"י בניין משרדים ושבו את עלולה להרגיש חשש לגבי מעמדך). מה שנראה בעיני חשוב בחלום, הוא המפגש שלך עם החברה נמוכת הקומה. יתכן, שהחברה נמוכת הקומה, מייצגת חלקים באישיותך שבהן את עלולה לחוש תחושת נחיתות והמאמץ שאת משקיעה כדי להציל את החברה הזו, מרמז על הצורך שלך לערוך שילוב, להרגיש כאדם שלם ולא לפצל בין חלקים שאת מתגאה בהם לעומת מאפיינית שלגביהם את חשה תחושת נחיתות. ושוב, נראה לי שהחלום מסמן לך שיש חשיבות רבה להכיר את החלקים שאת חשה לגביהם נחיתות. מאחל לך שתדעי להשלים איתם, לקבל אותם כחלק ממך ולא להתכחש להם, כדרך שתאפשר התבססות של תחושת הערך העצמי שלך. נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה