סיני

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/02/2021 | 11:03 | מאת: מיכל

היינו בסיני אני וחברה ועוד כמה אנשים ועשינו סיבוב בחופים שמשום מה היו על צוקים. במהלך הסיבוב ממש פחדתי בעיקר מהגובה. הגענו לאיזו פסגה ממש גבוהה שהרצפה בה היתה תלולה (כלומר שאפשר ליפול מהפסגה למטה) והגדר שאמורה להגן שלא ניפול הייתה עם רווחים מאד גדולים. אני הרגשתי שאני ממש נשענת, מעוכה על הגדר בגלל השיפוע והרגשתי מאד מאד עייפה ברמה שנעצמות לי העיניים ואני לא מצליחה לפתוח אותן ואני מרגישה שאני זולגת החוצה מהמעקה ועוד רגע נופלת מהפסגה. פתאום מגיע שוטר מצרי ורוצה לעצור אותי כי אסור להסתובב עייפים ככה בצוקים כי זה מסכן אותי וגם אחרים אם אפול ואפיל אותם. ואני וחברה שלי מתווכחות איתו ובנתיים מנסים להעיר אותי ולהראות שאני בסדר. ועולה לי רעיון שמישהו יביא דלי מים וישפוך עליי וככה אתעורר רק כדיי שהשוטר יראה שאני בסדר. וזה באמת מה שקרה בסוף.

שלום מיכל, בחלום שלך את פוחדת משני גורמים: פחד ליפול מגובה רב מצוקים בסיני, ופחד מן השוטר המצרי שרוצה לעצור אותך על כך שאת מסתובבת עייפה במקום מסוכן. הפחד הראשון הוא פחד מסיכון יתר שאת נוטלת, כמו "ללכת על הקצה" ואילו הפחד השני הוא פחד מעונש. אני תוהה באיזה תחום בחייך את מתלבטת כיום בין שני הפחדים הללו? דוגמה לקונפליקט כזה יכולה להיות כאשר אדם נוהג במהירות מופרזת והוא פוחד לאבד שליטה על הרכב, לעומת פחד שיתפס ושהוא צפוי לעונש על כך. מן התיאור בחלום עולה שהסיכון ליפול מגובה רב מסוכן יותר. נראה שהחלום מסמן לך לבדוק לגבי עצמך, באיזה תחום את נוטלת סיכון רב מידיי שעלול לגרום לך לאבד את היציבות שלך, ולא לנסות להתחמק או להסתיר את הסיכון שאת נוטלת, מכושר השיפוט העצמי שלך. (השוטר, לדעתי, מסמל את כושר השיפוט העצמי שלך, אשר נועד להזהיר אותך שאת עלולה לפגוע בעצמך או באחרים) בהצלחה, נתנאל

01/03/2021 | 08:06 | מאת: מיכל

מעניין.. תודה

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה