חלום על צונאמי ומוות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

27/02/2021 | 05:54 | מאת: דני

חלמתי חלום שאני נמצא בחו״ל בוויטנאם, עם מכרה רחוקה מאוד ושתי בנותיה. כנראה מטיילים... באיזשהו שלב מגיע צונאמי עצום ושוטף הכול. אני ושתי הבנות מצליחים לעלות בסולם לאיזשהו מלון או גג וניצלים, והאם נסחפת בצונאמי ומתה. לאחר שהכול עובר אני יורד בסולם ואוסף את הפריטים ששייכים לי ונסחפו... אחר כך אנחנו כבר נמצאים חזרה בארץ ואני מספר לקרובים שלי את מאורעות המקרה. מציין שוב שכל קשר ביני לבינה הוא רחוק מאוד.. סתם מישהי שאני מכיר ללא קשר מיוחד. בנוסף באותו חלום ולא זוכר ממש באיזה הקשר הופיע סבא שלי שנפטר לפני שנים בודדות. הוא ישב וסיפר בדיחות וצחק.. אשמח לפתרונות:)

שלום דני, כדי להבין את המשמעות הרחבה יותר של החלום, חשוב לברר פרטים לגבי התכנים המופיעים בו: כמו מה מייצגת עבורך המכרה הרחוקה, מה מסמלת וויטנאם ואיזה אסוציאציות יש לך לגבי מדינה זו? כמו כן פרטים על מצבך האישי: האם אתה נמצא בזוגיות? או מעוניין להקים משפחה? איזה דמות מסמל סבך עבורך? בכל אופן, מה שניתן להבחין מהאופן שבו אתה מספר את החלום, זו ההדגשה שלך לגבי הריחוק וחוסר הקשר הקרוב בינך לבין אותה מכרה. דבר זה מודגש פעמיים. האם זה כדי להסביר מדוע אינך מתאבל עליה לאחר שהיא מתה? נראה לי שיש דגש על המוטיב ההישרדותי שלך בחלום(אתה ניצל מצונאמי ודואג לאסוף את חפציך האישיים) ואתה נמנע מלהתייחס לאובדן שחווית (אתה טוען שאינך ממש מכיר את אותה אישה אבל בכל זאת נסעת איתה ועם בנותיה לטיול לוויטנאם בחלום). אני תוהה כיצד אתה מתייחס בחייך למצבים של אובדן, או לפרידות? כמו כן, מה הקשר בינך לבין סבך וכיצד עיבדת את האבל על מותו? (בחלום אתה מגדיש רק את צחוקו ואת בדיחותיו, האם זה כדי לכסות על האבל על מותו?) במקביל מתעוררת שאלה לגבי זוגיות ומשפחתיות ואיך אתה מתייחס לנושאים אלו בחייך האישיים? האם יש קשר בין הקושי לעבד אבל ופרידה לבין להיות בקשר מחייב ומושקע רגשית? כמו שאתה יכול להבין, אני בעיקר מעורר שאלות וכיוונים שהחלום מעלה והפירוש של החלום יכול להתקבל מהתשובות שתיתן לעצמך לגבי נושאים אלו. בהצלחה, נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה