חלום על מצבה של סבא מכוסה בחול

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

16/12/2020 | 06:38 | מאת: דורין

שלום, בעוד יומיים אנחנו מציינים שנה למותו של סבי האהוב שהייתי קשורה אליו מאוד. הלילה חלמתי חלום, שבו הגעתי לבית העלמין קצת לפני זמן האזכרה, ומצאתי את כל המצבה מכוסה בהמון חול, עד כדי כך שכמעט ולא ניתן היה ניתן לראותה. הבנתי שהנה תכף אמורים להגיע אנשים לאזכרה, והתחלתי לנקות את החול מסביב למצבה. באותו הזמן, ראיתי את הוריי, שייבדלו לחיים ארוכים, מגיעים לבית העלמין עם בני בן העשר וחצי, שגם היה מאוד קשור לסבי בחייו, אך עדיין לא לקחתי אותו לבית העלמין בגלל גילו הצעיר. יחד כולנו מפנים את החול מסביב למצבה. אציין שגם אני וגם הוריי מקפידים לפקוד את בית העלמין ולבקר את סבא על בסיס קבוע. הוא מאוד חסר לנו.....

שלום דורין, את מציינת שבמשפחתך מקפידים לשמור את זכרו של סבך האהוב, שהיה דמות משמעותית ובעלת נוכחות רבה עבורך ועבור הורייך. נראה גם שקיים אצלך צורך להנחיל ולשמור את זיכרו גם אצל הדור החדש במשפחה (ילדך בן ה10). בד בבד, קיים כנראה גם חשש שהזיכרון שלו עלול להישכח בשל חיי השיגרה, ימי החול והמציאות העכשווית. (את מגלה בחלום שהמצבה שלו מכוסה בהרבה חול...) בהיבט רחב יותר, נראה שסבך מייצג גם את הקשר אל המסורת ואל הערכים השורשיים של משפחתך, שמהווים עוגן חשוב בחייך, וקיים חשש לאבד את הקשר אליהם. מקווה שתצליחי לשמור על האיזון הנכון בין הזיקה לעבר ולשורשים שלך לבין החיבור להווה ולעתיד. בברכה, נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה