חלמתי ששכחתי את הכלבה שלי בדירה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

31/05/2020 | 17:47 | מאת: לני

חלמתי חלום נוראי שאני מגלה ששכחתי את חסה הכלבה המקסימה שלי בדירה למשך שבועיים.. חברה שלחה לי פירוש שמדבר על התדרדרות עקרונות אישיים https://www.dreamon.co.il/symbol/%D7%9B%D7%9C%D7%91 ועכשיו רע לי ממש זה הכלבה האהובה שלי למה לחלום כזה דבר נוראי

שלום לני, נראה לי שחשוב להתייחס קודם לתגובה שלך לחלום שחלמת יותר מאשר לתוכן החלום עצמו. בכל המקרים בהם התייחסנו כאן לפירוש חלומות, הדגשנו שהפירוש שניתן הוא רק אפשרות אחת מתוך מגוון אפשרויות והיכולת לדייק יותר במשמעות החלום, תלויה רבות ברקע האישי של החולם, באסוציאציות האישיות שלו ובטריגר שעורר את החלום בזמן ספציפי. התייחסות לדימוי אחד בחלום, (במקרה הזה כלבה) מבלי להתייחס להקשר הכולל של החלום ולסיטואציה בה הוא נחלם, משולה לקביעת אבחנה רפואית על פי סימפטום אחד (נאמר כאב ראש) ולהסיק מכך כאילו שזה מעיד, חס וחלילה, על מחלה קשה (נאמר גידול בראש). פירוש אפשרי אחר לחלום שחלמת (ושוב אפשרות אחת מבין פירושים נוספים!) הוא שהשיכחה שלך את הכלבה בחלום מסמלת, שאת עלולה לשכוח לטפל בצרכים אישיים חשובים שלך (שהכלבה מייצגת אצלך, כמו אולי, צורך בקירבה בקשר או בתשומת לב - מעניין שקוראים לכלבה שלך, חסה:)) ולאו דווקא מדובר על הזנחה של הכלב שלך באופן קונקרטי במציאות. בברכה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה