כלב מוביל אותי

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

04/04/2020 | 13:47 | מאת: חלי

היי, אשמח לפירוש: בבקשה לא להתייחס לזה בהקשר של הקורונה. חלמתי שאני מחזיקה את רצועה של כלב (שהוא היה שחור/חום ודיי גדול) והוא מוביל אותי, כלומר, שאני נגררת אחרי איפה שהוא מחליט ללכת ואני לא מבינה מה קורה. הוא מוביל אותי בין מלא עצים צפופים. ואני לא מספיקה להבין מה קורה. תודה :)

שלום חלי, החלום משקף את העולם הפנימי שלנו ומעבד חוויות רגשיות. מאחר ואינך מציינת פרטים על עצמך, או אסוציאציות אישיות, אפשר (בהסתייגות כמובן) להבין את החלום מתוך המשמעות הקולקטיבית של הסמלים שקיימים בו. חיות בחלום יכולות לייצג את העולם האינסטינקטואלי והדחפי, שקרוב יותר ללא מודע. הכלב אומנם הינו חיה שיכולה להיות מבוייתת, אבל כאשר הכלב מוביל אל עצים צפופים המייצגים יער, הוא כנראה מוביל למקום שהאינסטינקטים והדחפים שולטים בו. יתכן, איפוא, שחלום הזה נועד להזהיר אותך שהאני שלך מושפע יותר ומובל מידיי ע"י האינסטינקטים, והדבר עלול לגרום לך לפעול בצורה שאינה מספיק שקולה וזהירה. בברכה, נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה