דודה שנפטרה מזמן מגיעה להודיע על מוות אחר במשפחה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

10/08/2019 | 13:01 | מאת: נורית

בחלון אני כנראה שונה בחו"ל אני נכנסת לדירה גדולה שמהווה משרד כלשהו. אני מוצאת שם דודה שנפטרה לפני הרבה שנים שבאה לספר לי שאימי נפטרה . אני הולכת להכין לה קפה ואני חוזרת אחרי זמן מה בתי הקפה כי לא מצאתי את הקפה.ובזמן שאני חוזרת הדודה עם האנשים במשרד עומדים בדלת כדי ללכת. אני צועקת על נקודה שתשב ותאמר לי מה קרה ולה לקחת לה 4 ימים כדי להגיע אלי ולדווח לי .ובנוסף לכך הכלב שנותר לבד בבית נלקח להסגר. (הכלב נפטר לפני32 שנה) אני אורזת מזוודה ויוצאת אני מוצאת את עצמי בתל אביב עם מזוודה ועוד מישהי שמתלווה אלי.אנחנו שוות על ספינת גומי עד לשפת מדרכה כדי להגיע לתחנת האוטובוס. אחרי שאני עולה לאוטובוס אני מוצאת את עצמי בדירה שמלאה באנשים אני צועקת עליהם שיצאו החוצה ואני משוטטת בחדרים הריקים.אני חושבת שהחדרים היו ריקים ונדמה לי שהכלב היה בבית ויושב לידי ואני מלטפת אותו. אמא שלי עדין חיה. כנ"ל גם האבא. כל מי שהיה בחלום מבחינת משפחה מת .מה אני אמורה להבין מזה תודה

נורית שלום, המוטיב הבולט בחלום עוסק במוות. כפי שנאמר לא אחת במסגרת הפורום, אחת הפונקציות של החלום הוא עיבוד וארגון תכנים שנותרו לא מעובדים או קונפליקטואלים בחיינו. כמו כן יש נושא של נסיעה, או מעבר, ברם , ללא ידיעת פרטים אישיים עליך ומחשבות בקשר לחלום, קשה לי לאמר מעבר לזה. אורית

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה