הליכה בסמוך לבית קברות

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

18/06/2019 | 22:10 | מאת: נורית

לילה ואני הולכת על הכביש בסמוך למדרכה אבל במקום שיהיה דשא יש קברים מומחים אחד ליד השני בטור ארוך מאוד הקברים מכוסים בשיש לבן אין כיתוב על המצבות. ובראש כל מצבה יש קרש עץ שעליו צריך להיות שם הנפטר אבל גם הוא ריק וככה אני הולכת על ידי מצבות אשמח לדעת מה הפרוש תודה

שלום נורית, המוטיב הבולט בחלום זה הינו המוות האנונימי. הקברים בחלום הם ללא שם שאמור להיות חרוט על המצבות, (ושנועד להנציח את זכר המתים) ואפילו על לוח העץ, שהוא זמני יותר, אין זכר לנפטרים. ההרגשה היא שמדובר במעין קבר אחים ושאין התייחסות אינדיבידואלית למתים. אני תוהה, האם החלום הזה נועד לסמן לך, עד כמה את חשה בחיים שלך, קיום אינדיבידואלי, ועד כמה את מרגישה במציאות, שמכירים אותך ושיש לך נוכחות אישית. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה