חלום על נשר שיושב על הכתף

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

31/03/2019 | 06:12 | מאת: רוברט

בחלום שלי ראיתי שאני משחק עם גור של אריה והרגשתי שטוב לי ונשר התיישב לי על הכתף ידעתי שהוא ידידותי לי אבל בלב עדיין פחדתי כי כל הצוואר שלי היה חשוף לו. אמרתי שמע ישראל והסברתי לו שאין לו מה לדאוג מימני נגעתי במקור שלו הוא נשך לי את האצבע והוריד לי אותו לריצפה זה היה כואב מאוד. אבל ידעתי שאם הוא רצה להרוג או לפגוע היה מקומות הרבה יותר חשופים לזה. מה פשר החלום?

שלום רוברט, המוטיב שעולה בחלום הינו שיסוד מסויים שאתה חושב שהוא ידידותי ויכול לשלוט בו, מתגלה שהוא פוגע בך ומכאיב לך, אם כי אינו הורג אותך. מעניין ששתי החיות שאיתן אתה משחק בחלום (גור אריה ונשר) הן חיות טרף המסמלות, בין היתר, כוח ושליטה וגם קיים בהן יסוד אגרסיבי. פירוש אפשרי לכך הינו שכאשר אתה מאפשר מקום להיבטים וליסודות אילו בחייך, הדבר עלול לפגוע בך, כי הדבר דומה למשחק באש שמצד אחד מעניק תחושה של כוח ושליטה, אבל עלול גם לפגוע בך. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה