חלום על אכילת תנין. אשמח להבהרה

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

14/03/2019 | 18:41 | מאת: מיה

הי, חלמתי שיש סביבי תנינים. אחד מהם קטן ועדיין חי כשאני מכניסה אליו ביצה קשה ואוכלת אותו. והשני יש לו משהו מוזר בעיניים הוא היה גדול והעיניים שלו היו לבנות כמו של זומבי ובתוכן ידיים קטנות שעזרו לעיניים להישאר פקוחות.

שלום מיה, מאחר ואין לנו מידע אישי לגבייך קשה להבין את המשמעות הספציפית של החלום ומדוע החלום מופיע כעת. אפשר רק להתייחס אל הסימליות של המוטיבים שמופיעים בחלומך ותראי בעצמך האם את מתחברת אליהם. התנין מסמל במיתוסים קדומים את היסוד השלילי, הבולעני והאכזרי באופי האנושי. במקורות היהודיים הוא מקושר למצריים (תנין מצריים) ומסמל רוע שקשור לחומריות ולשיעבוד. יתכן שאכילת התנין קטן יחד עם ביצה קשה, (כמו שכורכים את הביצה במצה בפסח) מבטאת את הרצון להשתחרר מתחושה של שיעבוד שקיימת בתוכך, אם כי עדיין את מאוימת מאד מן התנין הגדול שמופיע לצידו. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה