חלום מציאותי שמטריד אותי מאוד

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

24/02/2019 | 21:19 | מאת: מאיה

שלום, אודה מאוד לעזרתכם בפיענוח החלום שהיה לי אתמול בלילה, שמטריד אותי מאוד. חלמתי שאני נמצאת בבית כלשהו, ולפתע דורכת על המון שברי זכוכית קטנטנים. לא ידעתי שהם שם לפני שדרכתי עליהם, ולא ראיתי את רגע ההתנפצות או השבירה. לאחר מכן, התיישבתי על כסא והתחלתי להוציא בעצמי בעזרת האצבעות שלי את הזכוכיות הקטנות מכפות הרגליים, אני זוכרת שאני ממש יושבת ומתאמצת מאוד על מנת להוציא אותן. התעוררתי עם כאב פיזי בכפות הרגליים, וגם עכשיו כמה שעות אחרי שהתעוררתי אני יכולה להרגיש את הכאב. מה זה אומר? האם זה טוב, האם זה רע? החלום היה כל כך מציאותי והשאיר בי הרגשה פיזית ממש מוחשית ולכן מטריד אותי מאוד. תודה רבה!

שלום מאיה, חלק מן הגישות בפיענוח של חלומות מתייחסות לשפת החלום כשפה של סמלים ודימויים ואל החלום כאל מעין משל שנועד להרחיב את התודעה שאינה מספיק ערה למתרחש בעולם הפנימי. בחלום אינך מודעת לכך שבבית בו את מתהלכת ישנן שברי זכוכית קטנים על הריצפה ואת דורכת עליהם מבלי משים. נראה שנקלעת כאילו למעין שדה מוקשים והחלום הזה נועד לעורר בך את הצורך לגלות יתר מודעות לפגיעות שיש לך בסיטואציה הזו. מאחר ואין לנו מידע נוסף עלייך, תנסי לבחון בעצמך היכן את מגלה היום פגיעות רגשית בחייך. יתכן שחלומות נוספים שתחלמי בנושא ושעוסקים בהיותך במצב פגיע , יכולים להבהיר לך יותר את התמונה. בהצלחה, נתנאל.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה