נסיעה מטורפת בחושך

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

20/04/2011 | 06:30 | מאת: נטע

שלום, הלילה היה לי חלום מוזר ומפחיד שאני מרגישה צורך לשתף בו: מה שאני זוכרת מהחלום הוא שאני מתכוננת לחזור הביתה מאיזשהו טיול או נופש או משהו דומה לזה ועושה זאת עם אדם שאינו מוכר לי (נהג מונית או תחבורה ציבורית כלשהי, או מישהו שלוקח אותי טרמפ). בכל אופן הרכב הוא רכב פרטי ואני יושבת מאחור. כל הדרך יש חושך מוחלט כך שאני לא מסוגלת לראות כלום. הנהג נוסע במהירות מטורפת שמפחידה אותי. בייחוד יש איזה קטע שהוא מתחיל לעשות עלייה חדה חדה ואני יושבת משותקת מפחד ותוהה מתי העלייה תיגמר ואז פתאום יש ירידה חדה ושוב אני מאוד פוחדת וגם מחזיקה חזק את הציוד שלי שלא ייפול (כאמור הכל קורה כאשר יש חושך מוחלט ואני לא רואה את הדרך או איפה אנחנו נמצאים). הוא ממשיך לנסוע באותה מהירות מטורפת עד שבסופו של דבר אני מסמנת לו לעצור באיזו נקודה ואז יוצאת מהמכונית ונכנסת כנראה לאיזשהו קניון. זה בערך מה שאני זוכרת. כרקע אני אספר שלאחרונה אני סובלת מכאבי גב ומנסה למצוא פתרון לעניין ומבחינה רגשית, לפני שבועיים נפטר מורה שלי ליוגה שאהבתי והערכתי, שתמיד עזר לי בעניין כאבי הגב ושאר בעיות רפואיות שונות, לפני שנפטר החלטתי לחזור אליו שוב, בגלל הכאבים ושבועיים לאחר מכן ראיתי את ההודעה על פטירתו ומאז מאוד קשה לי עם זה, הוא חסר לי ואני מתגעגעת אליו ומתקשה להשלים עם מותו. אולי זה יכול לתת איזשהו רקע להסבר החלום. (אני בת 35) חג שמח נטע

נטע, שלום רב צר לי לשמוע על מותו של המורה האהוב שלך ליוגה. אינני יודע כמובן אם יש קשר לחלום שתיארת. כיום נוטים לראות בחלום מעין מטאפורה של חוויות מודעות או לא מודעות. החלום מתאר תחושה שאת מובלת קדימה במהירות, במסלול שאיננו נוח לך, אף כי בסוף יש לך את היכולת לעצור את רכבת השדים. תוכלי לחשוב אם דימוי מעין זה מתחבר לחוויות בחייך. מעבר לכך לא נוכל לפרש במסגרת של פורום אינטרנטי.

22/04/2011 | 08:58 | מאת: נטע

אני בכל זאת חושבת שיש קשר בין החלום לבין מה שקורה לי לאחרונה מבחינה רגשית בעקבות מותו של המורה שלי, ההרגשה שאין לי עכשיו מורה שינחה אותי מה לעשות, איך לפעול נכון כדי לפתור את בעיית כאבי הגב שלי ובכלל לגבי תחומים אחרים, ואני עדיין צריכה למצוא מורה אחר, מישהו שינחה אותי בכל זאת. אולי הנסיעה בחושך מראה על הקושי לתת אמון במישהו אחר, מורה לא מוכר.. סתם מחשבה כזאת.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה