חלומות ..............................

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

30/10/2018 | 11:10 | מאת: דפנה

בעלי התעורר עקב מכה חזקה שהרגיש תוך כדי שהוא ישן חשב שמשהו הרביץ לו וגם הרגיש כאב עז בראשו כשהתעורר מאוד מבוהל יתכן שמתוך חלום אפשר להרגיש כאב גם ארי החלום

לדפנה שלום, היות והמרכזים האחריים על פירוש תחושה כזו של כאב, נמצאים במוח, בין אם מרכזים אלה מופעלים על ידי תשדורת שמגיעה מהגוף (כמו בזמן פציעה או דלקת) ובין אם מתשדורת המגיעה מהמוח עצמו, כמו שיכול להתרחש לעיתים בעת השינה עקב חלימה, התגובה שלהם היא זהה והאדם מרגיש כאב. ברב המקרים, כאב שמופעל עקב חשיבה בעירות או בשינה (חלימה) לא ממשיך להיות מורגש לאחר שהמחשבה חלפה, אך אנו יודעים שדאיכת תחושת הכאב היא תהליך אינדוודואלי וקיימים אנשים אשר יקח להם זמן רב יותר עד שהתחושה תעלם, במיוחד עם המחשבה על החלום ממשיכה גם בעירות. זו הסיבה שאדם שחלם שנפלה לו שן, יכול להרגיש בערות כי השן או החניכיים כואבות לו ואישה שחלמה שהיא בהריון יכולה להתעורר עם תחושה של כאב או מלאות בבטן וכו'. אין הדבר מעיד על בעיה כלשהי.

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה