חלום שביקרתי בבית קברות שהוא בים

דיון מתוך פורום  חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה

28/06/2018 | 11:14 | מאת: לנה

שלום, לפני כמה ימים חלמתי חלום מאוד מוזר ומפחיד קצת: חלמתי שאני ואמא של בעלי הולכים לבית קברות, היא רצתה לבקר מישהו. הגענו לבית קברות וזה בית קברות שהוא בים ורואים את כל הגופות צפות בים, רואים רק ראשים. אמא של בעלי נכנסה לים כדי לבקר את מי שרצתה ואני חיכיתי לה ליד הים הזה. בינתיים ראיתי אישה אחרת שחיבקה קרוב משפחה שלה במים ופתאום הבן אדם הזה קם לתחיה ויוצא מהים. מה החלום הזה יכול להגיד? קצת מלחיץ..

שלום לנה, בית קברות הנמצא בים במקום ביבשה מאפשר לאלו שטמונים בתוכו לעלות ולצוף למעלה. אם נתייחס לדימוי זה בצורה סימבולית (כי ברמה הקונקרטית זה באמת מלחיץ, כמו שכתבת), אפשר להבין שהדמויות שנפטרו עולות וצפות בזיכרוננו מתוך הלא מודע שלנו (שהוא מעין בית קברות). ברגע שאנחנו נזכרים בהן, אנחנו גורמים להן לחזור ולחיות בתוכנו, וגם להחיות חלקים בנפשנו שהתנתקנו מהם. בחלום אינך מנסה להיפגש עם דמויות כאלו (ממשפחתך) אלא את מתלווה לאמו של בעלך שהיא הולכת לשם כדי לפגוש את הקרובים לה. שם את מבחינה באישה נוספת שמצליחה להחיות קרוב שלה. אני תוהה עד כמה החלום נועד לסמן לך להחיות דמויות מעברך שאינך בקשר עימן ושההיזכרות בהן יכולה לחבר בינך לבין עצמך ולהטיב גם איתך. נתנאל

מנהלי פורום חלומות, סיוטים וחוויות מיוחדות בחלימה